Ostani doma
Novosti / Crna kronika

16 optužnih prijedloga

Palo šest dilera speedom kod Slavonskog Broda: Drogu su prodavali u Zagrebu

Palo šest dilera speedom kod Slavonskog Broda: Drogu su prodavali u Zagrebu
PU brodsko-posavska

Nakon višemjesečne kriminalističke istrage muškarci u dobi od 35, 40, 41, 46, 53 i 60 godina uhićeni su i kazneno prijavljeni

Kod šestorice muškaraca, brodsko-posavska policija otkrila je vieš od 1,3 kilograma amfetamina, odnosno speeda. Sumnjiči ih se da su se udružili kako bi tu drogu i marihuanu nabavljali te prodavali na zagrebačkom području.

Nakon višemjesečne kriminalističke istrage muškarci u dobi od 35, 40, 41, 46, 53 i 60 godina uhićeni su i kazneno prijavljeni zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, priopćila je policija. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Policija sumnjiči 53-godišnjaka da je od početka lipnja do početka listopada 2021. godine, u više navrata kupovao veće količine droge amfetamin (speed) od 46-godišnjaka i 60-godišnjaka sa područja Zagreba. Potom je na adresi svoga prebivališta, kupljenu drogu miješao sa punilima povećavajući joj masu, vagao, pakirao u paketiće i neovlašteno prodavao, te je tako najmanje 11 puta drogu marihuanu i amfetamin prodao osobama za razne novčane iznose, a 41-godišnjaku je najmanje u dva navrata prodao 46,28 grama droge amfetamin", kažu iz policije. 

Također je utvrđeno da je 41-godišnjak, od početka lipnja do 25. studenoga, u više navrata kupovao veće količine droge amfetamin od 53-godišnjaka, te od nepoznate osobe drogu marihuanu, koju je potom na adresi svog prebivališta, vagao pakirao u paketiće, te je tako najmanje 33 puta kupljenu drogu prodavao osobama u raznim količinama i za razne novčane iznose.

Policija je utvrdila i da su 46-godišnjak i 60-godišnjak na području Zagreba u dva navrata za iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna prodali 53-godišnjaku 1007 grama speeda. 29. kolovoza policija mu je oduzela 503 grama amfetamina, a 1. listopada još 504 grama te droge.

Vezana vijest

kokain (ilustracija)

Pretraga domova, automobila te je podignuto 16 optužnih prijedloga

Temeljem naloga županijskih sudova u Slavonskom Brodu i Zagrebu, 25. i 26. studenoga pretraženi su domovi i automobili koje koriste osumnjičeni te je tom prilikom pronađeno i od 41-godišnjaka oduzeto 11 grama marihuane, te predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.

"Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da su 35-godišnjak i 40-godišnjak, od početka lipnja do 24. studenoga ove godine, nabavljali veće količine droge marihuane i amfetamin, a koje su potom, vagali, pakirali i dalje neovlašteno prodavali.

Policija sumnjiči 35-godišnjaka da je u najmanje 39 navrata prodao drogu marihuana i amfetamin u raznim količinama i za razne novčane iznose, dok je 40-godišnjak drogu marihuanu prodao u najmanje 34 navrata. Temeljem naloga Županijskog suda, prilikom pretrage prostorija i automobila (24. studenoga) koje koristi 35-godišljak, pronađeno je i oduzeto 77 grama droge marihuane, 246 grama droge amfetamin (speed), 71 grama bijele praškaste tvari nepoznatog sastava, te drugi predmeti koji se dovode u vezu u počinjenjem kaznenog djela. 

Pretragom doma i prostorija koje koristi 40-goldišnjak pronađeno je i oduzeto 10 grama droge marihuane i drugi predmeti koji se dovode u vezu s kaznenim djelom", priopćila je policija. 

Protiv osoba koje su nabavljale drogu od osumnjičenika, podnijeto je 16 optužnih prijedloga zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

"Policijski službenici su šestoricu osumnjičenih uz kaznene prijave predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, kojima je potom sudac istrage odredio jednomjesečni istražni zatvor, te su predani u zatvor u Požegi", kažu iz policije. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!