Ostani doma
Novosti / Crna kronika

nepravomoćna presuda

Nije platio kaznu za prekršaj, pa dobio rad za opće dobro. Sada njemu država mora platiti 100.000 kuna. Radio je 10 minuta

Nije platio kaznu za prekršaj, pa dobio rad za opće dobro. Sada njemu država mora platiti 100.000 kuna. Radio je 10 minuta
Duško Jaramaz/Pixsell

Uvidom u evidencije Tržnice Osijek, proizlazi da je evidentiran datum početka rada u 7,00 sati te završetak rada 7,10 sati

Gabrijel (40) zbog prometnog je prekršaja osuđen na 11.400 kuna kazne. Kako kaznu nije platio, određeno mu je 76 sati rada za opće dobro na gradskoj tržnici.

No, Gabrijel na koncu nije platio kaznu, niti je odradio išta za opće dobro. Umjesto da on državi plati 11.400 kuna za prekršaj, sad će država njemu morati platiti čak 70.000 kuna. S kamatama to ide i do 100.000 kuna, ako presuda postane pravomoćna, piše Danica.hr.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, Gabrijel je upućen na rad za opće dobro na gradsku tržnicu u Osijeku. Javio se na posao u 7 sati, a već u 7,10 sati morala je intervenirati hitna pomoć jer se u padu teško ozlijedio. Prenosio je drvenu sklopivu klupu u dvorište radi bojanja s još jednim radnikom te je pao na metalnim stepenicama.

"Prilikom pada zadobio je više tjelesnih ozljeda, od kojih je najteži prijelom lijeve gležanjske kosti te prijelom zglobnog nastavka goljenične kosti. Zbog zadobivenih ozljeda zadržan je sedam dana na bolničkom liječenju, nad njim je izvršena operacija", stoji u presudi kojom je državi naloženo da mu plati odštetu za ozljedu na radu.

Gabrijel je klupu prenosio s radnikom na održavanju Stjepanom koji uobičajeno takve klupe prenosi sam, navodi se u presudi. Uvidom u evidencije Tržnice Osijek na ime osuđenika, proizlazi da je evidentiran datum početka rada, početak rada 7,00 sati te završetak rada 7,10 sati. U rubrici broj odrađenih sati piše 0,10.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!