Ostani doma
Novosti / Crna kronika

dolijala četvorka

Pala banda iz Zagreba koja je krala od staraca: Uzeli im 285.000 kuna. Neke su uvjerili da je novac zaražen koronavirusom

Pala banda iz Zagreba koja je krala od staraca: Uzeli im 285.000 kuna. Neke su uvjerili da je novac zaražen koronavirusom
PIXSELL

Četvorka je starije građane uvjerila da je novac krivotvoren ili da ga treba zaštiti od koronavirusa

Zagrebački policajci predali su pritvorskom nadzorniku četvorku osumnjičenu da je u rujnu i studenom nazivala starije građane i od njih, lažno im se predstavljajući kao zaposlenici novčarske ustanove, uzela 285.000 kuna navodeći da je novac krivotvoren ili da ga treba zaštiti od koronavirusa.

Policija je priopćila da je prijavljeni 48-godišnjak, zajedno s još dvije nepoznate osobe, osumnjičen za razbojništvo nad 87-godišnjakinjom te da je, zajedno s 48-godišnjakinjom, 24-godišnjakinjom i 38-godišnjakinjom, osumnjičen za prevare na štetu 87-godišnjaka. Uz to, 48-godišnjakinju i 24-godišnjakinju se sumnjiči da su zajedno s nepoznatim muškarcem prevarili 86-godišnjaka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Precizirano je da je 48-godišnjak nazvao 15. studenog 87-godišnjakinju, što je dan kasnije učinila i nepoznata ženska osoba, predstavivši joj se kao zaposlenici novčarske institucije koji provjeravaju novac zbog mogućnosti da je nevažeći.

Ne sumnjajući u te tvrdnje 87-godišnjakinja je pripremila novac kojeg su potom 48-godišnjak i jedna zasad nepoznata muška osoba uzeli sa stola u staričinom stanu na Peščenici nakon što su je ugurali u spavaću sobu spriječivši je da izađe.

Policija sumnjiči 48-godišnjaka, njegovu vršnjakinju te 24-godišnjakinju i 38-godišnjakinju da su 17. rujna na identičan način prevarili 87-godišnjaka u njegovom stanu na Peščenici. Prevareni 87-godišnjak je, dodaje policija, predao 38-godišnjakinji novac za kojeg je vjerovao da ga uistinu nosi na provjeru.    

Uz to, postoji sumnja da su 48-godišnjakinja, 24-godišnjakinja i nepoznati muškarac 9. rujna prevarili 86-godišnjaka s Vrbana, uvjerivši ga da su zaposlenici novčarske institucije kojima mora predati novac kako bi provjerili je li novac zaražen koronavirusom.        

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!