Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Policija opet upozorava

Mladi Varaždinac je nasjeo: Prodavao jaknu za nekoliko stotina kuna pa ostao bez 15 tisuća kuna

Mladi Varaždinac je nasjeo: Prodavao jaknu za nekoliko stotina kuna pa ostao bez 15 tisuća kuna
Shutterstock

Policija ponovno apelira na građane da budu oprezni prilikom plaćanja na Internetu

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 20-godišnjaka da je prevaren pri prodaji preko internetskog oglasnika.

On je prema prijavi, početkom mjeseca studenog, na internetskom oglasniku postavio oglas o prodaji jakne za više stotina kuna. 2. prosinca, na oglas mu se javila nepoznata osoba zainteresirana za kupnju jakne.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osoba mu je poslala poveznicu na lažno kreiranu stranicu s logom jednog dostavnog poduzeća, dovodeći ga u zabludu da je potrebno upisati podatke radi primanja uplate, priopćili su iz policije.

Vezana vijest

Internet

Oštećeni je između ostalog, zajedno s brojem računa upisao i CVC/CVV broj kartice, što je nepoznati počinitelj iskoristio te izvršio nedozvoljenu transakciju u iznosu od oko 15 000 kuna s računa oštećenog na nepoznati račun. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Policija ponovno apelira na građane da budu oprezni prilikom plaćanja na Internetu, da zaštite svoje podatke i podatke svojih kartica. Prijevarne taktike kibernetičkih kriminalaca sve su inovativnije. Online prevaranti današnjice učinit će sve što je potrebno da dobiju što žele - vaš novac i/ili bankovne podatke.

Pazite na svoje podatke! Kad prodajete, nigdje ne upisujte CVC/CVV broj sa poleđine svoje debitne ili kreditne kartice. Za uplatu na tekući račun je dovoljno upisati samo IBAN.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!