Ostani doma
Novosti / Crna kronika

KOD POŽEGE

Policija poziva na oprez zbog prijevara na internetu: Žena platila drva koja nikada nije dobila

Policija poziva na oprez zbog prijevara na internetu: Žena platila drva koja nikada nije dobila
Shutterstock

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu

Zbog učestalih prijevara kod kupnje ogrjevnog dva preko Interneta, a s obzirom na isporuku manje količine drva no što su dogovorili i platili ili im ono uopće nije isporučeno, iz policije su u petak pozvali građane na povećani oprez kako ne bi postali žrtvom ovakve prijevare.

Požeško-slavonska policija priopćila je da su u zadnje vrijeme primili nekoliko prijava građana koji se žale da su prevareni prilikom narudžbe ogrjevnog drva putem oglasa (Facebook, Internet i sl.), tako da im je isporučena daleko manja količina od plaćene ili drva uopće nisu isporučena.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, oštećenima se na kućnu adresu dostavljaju drva koja nisu složena, pa tek naknadno utvrde da se radi o daleko manjoj količini od plaćene.

"Molimo građane na povećani oprez kako ne bi postali žrtvom ove vrste prijevare", ističu iz policije.

Vezana vijest

Krađa, internet, hakeri

Kao primjer te prijevare navode slučaj 42-godišnjakinje s područja Požege koja je policiji u četvrtak prijavila da je ovoga mjeseca putem Internet oglasnika s nepoznatom osobom dogovorila kupnju drva za ogrjev, što je platila tri tisuće kuna. No, nije joj isporučena dogovorena količina, a nepoznata osoba joj se više ne javlja, pa se smatra prevarenom.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu, kažu u policiji.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!