Ostani doma
Novosti / Hrvatska

brat bratu

Ekskluzivno doznajemo što krije sumnjivo izvješće o poreznom nadzoru Zorana Mamića!

RTL je u posjedu upravo jednog od njegovih izvještaja o poreznom nadzoru i to nad Zoranom Mamićem za razdoblje od 2009. do 2011. godine

Golemi novci dakle prošli su kroz Dinamo i kroz ruke njegovih čelnika, je li na njih plaćen porez to je sada glavno pitanje. Stoga je pod istragom i jedan od inspektora Porezne uprave za kojeg se sumnja da je sudjelovao u prikrivanju poreznih utaja. 

RTL je u posjedu upravo jednog od njegovih izvještaja o poreznom nadzoru i to nad Zoranom Mamićem za razdoblje od 2009. do 2011. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zanimljivo je da je porezni nadzor radilo dvoje inspektora, ali se druga inspektorica odbila potpisati pod konačan izvještaj.

 Evo nekih zanimljivosti iz tog zapsinika:

Zoran Mamić je u tom razdoblju sam sebi davao plaću od 6.000 kuna mjesečno, a kao samostalni obrtnik u te tri godine imao je dobit od oko 480.000 kuna. Solidan rezultat, ali su tri tvrtke kojima je Zoran Mamić bio stopostotni vlasnik iz godine u godinu bilježile samo gubitke, ukupni zbroj njihovih gubitaka je veći od 1,5 milijuna kuna. Usprkos lošem biznisu, od nekretnina Zoran Mamić ima obiteljsku kuću u Zagrebu, apartman u Novalji, 14 stanova u Berlinu i još 3,5 tisuće četvornih metara zemljišta u Novalji.

Kada mu je trebala pomoć uskakao je brat Zdravko. Od 2004. do 2009. dao mu je kao pozajmicu 40 milijuna kuna. Brat se bratu djelomično odužio 2010. kada je Zoran Zdravku za 25 milijuna kuna prodao tvrtku KF projekt koja ima temeljni kapital od 20.000 kuna i  godinama iskazuje milijune kuna gubitka. 

Istodobno je Zoran Mamić sudskom nagodbom morao isplatiti i 1,1 milijun eura bivšoj supruzi Vanji Mamić, a kupio joj je i stan od 416.000 eura.

Troškovima nikad kraja pa je Zoran Mamić, posudio šest milijuna kuna svojoj tvrtki KF projekt, prije nego što ju je prodao bratu Zdravku. 

Otkud mu sad svi ti novci? Opravdao ih je doista dobrom plaćom u Bayer Leverkusenu ali još iz 1998., gdje je prvo mjesečno primao 60.000 njemačkih maraka bruto, a potom 240.000.

Porezni inspektor čije je ime poznato Uskoku i Poreznoj upravi sve je to potpisao i zaključio da Zoran Mamić više nije dužan ni kune poreza.  

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!