Ostani doma
Novosti / Hrvatska

i hrvatska ima svoje junake

S profesorom se kladio da će državnu maturu riješiti sa 100 posto: 'Ivan je junak našeg doba!'

I Hrvatska ima svoje junake koji su najčešće jako skromni i jako sposobni. Takav je 18-godišnji Ivan Miošić iz Brista pokraj Ploča koji je upravo završio opću gimnaziju, i to spektakularno, a pred kamerama je završio jer se kladio s profesorom

Za Einstein cijeli svijet zna, vrijeme je da otkrije i genijalnost Ivana Miošića - državnu je maturu rasturio.
 
"Iz fizike imam 100 postotni rezultat, tako da sam među nekoliko ljudi koji su riješili sve, a iz filozofije sa 93 i postao sam najbolji u generaciji", rekao je Ivan Miošić, maturant Srednje škole fra A. K. Miošića iz Ploča.
 
Njegov profesor priznaje da do sada nije imao učenika koji je maturu riješio 100 posto točno - pa se s Ivanom okladio. 
 
"Ja od tebe hoću 100 posto, a on je rekao, da a što vi nudite, ja sam rekao - dovest ću ti televiziju da napravimo jednu finu priču koja će biti poticajna, koja će biti afirmativna", rekao je Martin Lukanović, maturant Srednje škole fra A. K. Miošića.
 
U Ivana profesor nije ni malo sumnjao jer u 40 godina predavanja još nije vidio takav žar, a kroz ovu školu prošla su mnoga poznata imena.
 
"Vera Zima, Niko Pavlović, Matija Vuica, Matija Prskalo, doktori znanosti, političari, pa evo i trenutni ministar financija", ispričala je Ina Žderić, ravnateljica Srednje škole fra A. K. Miošića.
 
Iza Ivana su mnoga priznanja sa natjecanja. Genijalan je i skroman pa svojim mentorima ne ostaje dužan.
 
"Kroz rad s profesorima postiže se jedna visoka razina i pokušavam uvijek pronaći zadovoljstvo kroz znanost i svoj rad i tako dolaze i dobri rezultati", ispričao je Ivan.
 
Jer zna profesor - Ivan je junak našeg doba, no zna da se takve na žalost olako pušta da odu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!