Novosti / Hrvatska

zadovoljni raspletom situacije

Udruga Franak: 'Banke su namjerno varale građane i moraju preuzeti potpunu odgovornost'

Katarina Lucić iz Udruge Franak kazala je za RTL Danas kako smatra da banke trebaju preuzeti potpunu odgovornost, ali je također izrazila i zadovoljstvo ovakvim raspletom situacije konvertiranja švicarskih franaka u eure

Nakon što je premijer Zoran Milanović potvrdio kako će Vlada jednom zauvijek presjeći čvor švicarski čvor u korist dužnika, razgovarali smo s jednim od najvažnijih aktera u ovom sporu - Udrugom Franak. Katarina Lucić iz Udruge Franak kazala je za RTL Danas kako smatra da banke trebaju preuzeti potpunu odgovornost, ali je također izrazila i zadovoljstvo ovakvim raspletom situacije.

Vezana vijest

Boris Lalovac Dobre vijesti za 60.000 dužnika RTL ekskluzivno doznaje kako je Vlada presjekla švicarski čvor: franci se konvertiraju u eure

"Banke su bili špekulanti. Ako je netko kupovao prvu nekretninu ili prvi automobil, njemu svakako treba pomoći. Ovdje se radi o prevari jer su banke na prevaru navodile korisnike da uzimaju te kredite i one bi trebale u potpunosti trebale odgovarati na to. Ako je nešto pokvaren proizvod, trebaju biti isti kriteriji za sve", kazala je. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Upitana je jesu li u Franku zadovoljni, odgovorila je potvrdno, ali i dodala: "Zadovoljni smo. Nama je najveći problem bila uvećana glavnica. Ukoliko se donese zakonsko rješenje kojim će se otpisati taj dio uvećane glavnice, mi bismo uistinu bili zadovoljni".

"Tijekom devetog mjeseca bi to zakonsko rješenje trebalo ići na glasovanje, koliko mi znamo. Bankama će trebati još dva do tri mjeseca budući da će se svakom kreditu trebati pristupati individualno. Nama je to prihvatljivo", istaknula je.

"Obzirom da su banke dosad pokazale kako su spremne i na nezakonito poslovanje kako bi povećale svoj profit, smatram da neće biti zadovoljne s bilo kojim rješenjem koje umanjuju njihovu dobit", zaključila je.

Također je dodala kako ne vjerujem da će presude igrati neku veliku ulogu.

"Ne vjerujem da će biti potrebno za novim tužbama", kazala je.

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!