Novosti / Hrvatska

rimac: građani neće pasti na trikove

Novi Vladin dar - umirovljenicima 200 milijuna kuna božićnica, HDZ optužuje: 'Igrate prljavo'

Dan za danom novi predizborni darovi vladajuće koalicije. Najnoviji je - božićnice umirovljenicima. Vlada će sutra donijeti odluku da se 195 milijuna kuna iz umirovljeničkom fondu jednokratno - pred Božić - podijeli umirovljenicima po socijalnom kriteriju. Iz HDZ-a poručuju: Igrate prljavo

Koalicija Hrvatska raste - bivša Kukuriku - ne troši vrijeme. Jučer najavljen predizborni dar - sutra već realiziraju. Stižu božićnice za umirovljenike!

Božićnice umirovljenicima zadnji je dijelio Ivo Sanader također u predizborno vrijeme. Tada su se penjale do 500 kuna sada vlada razmišlja o iznosu od 350 do 400 kuna za najugroženije, a manje iznose za boljestojeće.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Potreban iznos 195 milijuna kuna stiže iz umirovljeničkog fonda za obeštećenje koji će se likvidirati. Izborna strategija Milanovićeve koalicije sada je jasna - red predizbornih darova, red oštrih napada na političke protivnike, posebno Tomislava Karamarka.
Iz HDZ-a poručuju - to je prljava kampanja.

"Ono nije način na koji bi trebao komunicirati hrvatski premijer i smatramo da Hrvatska zaslužuje puno kvalitetniju, pristojniju komunikaciju i pristojnijeg premijera. Očita je namjera da se političke protivnike uvuče u blato, HDZ u tome neće sudjelovati", izjavio je Gordan Jandroković (HDZ).

Na kritike saborske oporbe da Vlada kupuje glasove predizbornim darovima i sve radi u svrhu izbora, Nenad Stazić priznaje.

"Radi, radi! Tako je BDP poratsao u ovom kvartalu na 1,2 posto sve u svrhu izbora, raste izbvoz naravno u svrhu izbora, industrijska proizvodnja 1,6 posto - radi izbora...", kaže Nenad Stazić (SDP), potpredsjednik Sabora.

Iz HDZ-a podbadaju Milanovića - da vam koalicija valja, ne bi vas napustio ključni partner IDS. No, ministar iz redova te stranke lobira...

"Priželjkujem da IDS odluči da ide sa starim i ovim novim partnerima u domovinsku koaliciju, i da se mene pita ja bih ostao i to je logično", smatra Darko Lorencin (IDS), ministar turizma.

Kako bi odgovorio na mobilizaciju ljevice, HDZ u Sabor povlači svoju direktoricu kampanje koja daje ostavku na mjesto gradonačelnice Knina pa se danas oprostila s kolegama.

"Ono što je u ovom trenutku moj zadatak i moj cilj to je pobjeda HDZ-a na izborima", poručuje Josipa Rimac (HDZ), direktorica izborne kampanje HDZ-a.

Što su se rukovali, rukovali su se - kreće kampanja: obilasci, fotografiranje, sastanci s generalom - i žestoka prljava igra. Jer svaki od njih želio bi nakon izbora slaviti.

Najgledaniji video

Category: 825 - 828

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!