Novosti / Hrvatska
odbacio optužbe

Mamić odradio ispitivanje i otišao na Oranice: ispitan i njegov sin Mario, izašao bez komentara

Doznajemo da je riječ o potpuno odvojenoj istrazi od one za koju su Mamić i Vrbanović već bili uhićeni. Ova istraga obuhvaća transfere od 2004. do 2014. i 'teška' je 78 milijuna kuna. U tijeku su pretresi kuća Zdravka Mamića i njegovog sina Marija

Učitaj nove događaje ()

Vrbanović odveden u policijski pritvor, nakon njega u USKOK stigao Mario Mamić

Nakon Zdravka Mamića u prostorije USKOK-a u zagrebačkoj Gajevoj ulici stigao je sin Zdravka Mamića i vlasnik agencije koja je radila na sumnjivim transferima Dinamovih igrača Mario Mamić. Njega će braniti odvjetnik Čedo Prodanović. 

Oko 20:30 izašli su iz prostorija USKOK-a, no bez ikakvih komentara. Ispitivanja istarskih poduzetnika Igora Krota i Sandra Stipančića trebali bi biti provedeni u četvrtak ujutro. 

 

Mamić će noć provesti na zagrebačkim Oranicama, sutra pred Županijski sud

Zdravko Mamić je odvezen na zagrebačke Oranice u prostorije PN USKOK-a gdje se očekuje da će prenoćiti, a u četvrtak bi trebao pred suca istrage Županijskog suda koji će odlučivati o određivanju pritvora.

Nakon njega na ispitivanje je doveden Damir Vrbanović. 

 

Mamić odbacio optužbe i napustio prostorije USKOK-a

Nešto prije 18 sati, Zdravko Mamić u automobilu je napustio prostorije USKOK-a u Gajevoj ulici u Zagrebu. 

Njegova odvjetnica Jadranka Sloković kratko je komentirala kako je Mamić iznio svoju obranu i porekao djela za koja ga optužuju. 

Zdravko Mamić doveden u Gajevu ulicu na ispitivanje

Zdravko Mamić u 17.30 je dovezen u USKOK na ispitivanje u Gajevoj ulici. Očekuje se da bi tijekom večeri na ispitivanje trebali biti dovezeni njegov sin Mario i Damir Vrbanović.

Policija je tijekom poslijepodnevna još uvijek pretraživala stanove Igora Krote i Sandra Stipančića, pa se ne zna hoće li i oni biti dovezeni večeras.

 

Mamić u policiji na Oranicama, slijedi ispitivanje u Uskoku

Zdravko Mamić doveden je u sjedište Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK), a očekuje se da će u kasnim poslijepodnevnim satima, kao i drugi osumnjičenici, biti odveden na ispitivanje u sjedište Uskoka u Gajevoj ulici.

Nešto iza 14 sati, za njim je u prostorije USKOK-a stigao i Damir Vrbanović.  

Mamić je u PNUSKOK doveden policijskim terencem koji je ne zaustavljajući se ušao u kompleks na zagrebačkim Oranicama. S njim je bila i njegova odvjetnica Jadranka Sloković.

Uskok, kako se neslužbeno doznaje, Mamića i ostale tereti za utaju poreza, primanje i davanje mita te zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. Sa Zdravkom Mamićem je, u jutarnjim satima, uhićen i njegov sin Mario te Igor Krota i Sandro Stipančić. Posljednja dvojica se, prema prvim informacijama, sumnjiče da su sudjelovali u nezakonitim transferima novca preko off shore tvrtki u inozemstvu.

Djelatnici PN USKOK-a upali i u prostorije HNS-a!

U srijedu poslijepodne oglasio se i Hrvatski nogometni savez.

"Hrvatski nogometni savez ovim putem obavještava zainteresiranu javnost te predstavnike medija kako su u srijedu 18. studenoga u ranim jutarnjim satima u prostorije Saveza ušli djelatnici PN USKOK-a. Hrvatski nogometni savez pravodobno će obavještavati javnost s novim informacijama te daljnjim odlukama putem službene internetske stranice Saveza", stoji u priopćenju.

Brleković: 'Ovo je očekivani scenarij'

"Bilo je za očekivati ovakav scenarij. Ono što je iz istrage izišlo u javnost pokazalo je da tada očigledno nisu bili obuhvaćeni svi transferi. Mislim da se istraga proširuje na nove transfere, a njih je zadnjih deset godina bilo puno. Očito su u novim transferima pronađeni novi inkriminirajući elementi. Dakle, za mene ovo nije ništa neočekivano", rekao je u izjavi za RTL bivši dopredsjednik HNS-a Ivan Brleković.

Što sad očekujete?

"Ogromna je hajka na cijelo pravosuđe u posljednje vrijeme. Mislim da se stvara takva društvena klima da se neće baš svatko puštati uz jamčevinu van iz pritvora. Mislim da će im pritvor ovaj put malo duže trajati, naravno, ako im se odredi pritvor", smatra Brleković.

 

Dinamov PR okupljene novinare počastio kavom, u klub stigao Čedo Prodanović

Glasnogovornica Dinama Sadra Špičić i novinar Dinamove internetske stranice Vedran Attias okupljenim su novinarima donijeli kavu i čaj. Kažu da izjavu ne smiju još dati. Potvrdili su da je PN USKOK unutra od jutra, a kada odu, dat će izjavu, javlja naš reporter Antonio Vuksanović.Antonio Vuksanović/Vijesti.hr

Kako doznajemo, u klub je stigao jedan od Mamićevih odvjetnika - Čedo Prodanović.

Kulušić: 'Sramota je da se na današnji dan radi ovakav spektakl'

Član Izvršnog odbora HNS-a Ante Kulušić smatra da je sramota da se na "današnji dan, dan Vukovara radi ovakav spektakl".

"Ovo je politički cirkus", kaže Kulušić.

Čačić na pitanje o uhićenjima: 'Imate li pametnije pitanje?'

Izbornik Ante Čačić je na pitanje o uhićenjima odgovorio protupitanjem: "Imate li pametnije pitanje?"

Učitaj prethodne događaje

Reci što misliš!