Ostani doma
Novosti / Hrvatska

tanka Granica iluzije i stvarnosti

UNICEF otvorio Muzej realnosti: dječja stvarnost nikad nije bila bliža, okrutnija i lakše opipljiva

Granica iluzije i stvarnosti nikad nije bila tanja. UNICEF je u suradnji sa zagrebačkim Muzejom iluzija na dva dana otvorio Muzej realnosti kako bi građani upoznali svijet u kojem su djeca gladna, primorana na rad i bez krova nad glavom

Svaki dan gotovo 1000 djece umire od bolesti uzrokovanih nečistom vodom. Njih 700 na dan bježi od rata i sukoba te spas traži u Europi, a čak 20% hrvatskih obitelji nema novca za novu igračku.

Dječja stvarnost nikad nije bila bliža, okrutnija i lakše opipljiva. Tim se vodio UNICEF kad je za 69. rođendan odlučio zagrebački Muzej iluzija pretvoriti u Muzej realnosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Najvažnija poruka izložbe i muzeja je da bi sva djeca trebala imati jednaku šansu u životu, a nije baš tako. Jer iako se sva djeca rađaju s istim pravima, bez obzira jesu se rodila u Hrvatskoj ili Africi, međutim ova izložba nam pokazuje kolike su razlike u ostvarivanju tih istih prava", pojasnila je Valentina Otmačić, predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj.

Izbjeglički život, tlo koje se gubi pod nogama kao da je potres, pothranjeno jednogodišnje dijete pokraj vršnjaka iz razvijene zemlje.

Sve za iskustvo koje mijenja pogled na stvarnost. 

Muzej je otvoren sutra do 22 sata, ulaz je besplatan, a doživljaj jedinstven koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

A kad mislimo globalno i djelujemo lokalno onda treba podsjetiti da su svi na zemlji isti i da je nejednakost samo iluzija. 

Viber

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!