Novosti / Hrvatska

ministar na odlasku ili dolasku?

Lorencin za RTL Danas otkrio: 'Orešković me nazvao poslijepodne, sutra ćemo se naći na kavici'

Gostujući u RTL-u Danas IDS-ov Darko Lorencin otkrio je kako je poziv od mandatara Tihomira Oreškovića došao poslijepodne, a njih dvojica naći će se sutra na kavi

Vezana vijest

Tihomir Orešković podrška iz oporbe Hoće li Orešković za stručnjacima posegnuti i u redove HNS-a i IDS-a?: 'Imao sam razgovore sa svima'

Hoće li novu Vladu podržati i dio aktualne, ubrzo bivše Vlade i čak nastaviti sudjelovati u njoj? Te spekulacije počele su se pojavljivati kada se doznalo da mandatar Tihomir Orešković održava sastanke s nekim ministrima iz redova SDP-ovih partnera ili je s njima surađivao u svojim menadžerskim danima.

Iz HNS-a su poručili da Orešković u Saboru neće dobiti njihovu potporu, a IDS-ov Darko Lorencin te mogućnosti nije odbacio. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gostujući u RTL-u Danas tehnički ministar turizma komentirao je nagađanja prema kojima bi mogao ostati na funkciji i u novoj Vladi. 

"Gospodin Orešković me pozvao u popodnevnim satima i sutra tijekom dana, najvjerojatnije prijepodne, ćemo se naći na kavici", rekao je Lorencin. 

Na pitanje što bi se moralo dogoditi da ostane u ministarskoj fotelji, Lorencin kaže da o tom područuju ne odlučuje on, nego njegova stranka. 

"Stranka ima svoja tijela i kad dođe vrijeme za to, osoba za razgovor je po tom pitanju predsjednik stranke Miletić. Stranačka tijela će to razmotriti ako dođe do toga", dodao je. 

O Oreškoviću, kaže, ima najbolje mišljenje. "Čovjek koji je bio na čelu velikog dijela multinacionalne kompanije u farmaciji, s takvim iskustvom, takvim pregledom situacije i menadžerskim vještinama svakako će Hrvatskoj dobro doći", rekao je Lorencin. 

Na pitanje hoće li IDS podržati novu vladu, odgovorio je kako to nije pitanje za njega.

"Stranka će reći svoje", zaključio je još uvijek aktualni ministar turizma.  

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!