Ostani doma
Novosti / Hrvatska

priznaje da nije prikladna

Mitropolit Porfirije objavio da žali zbog pjevanja četničke pjesme

Mitropolit Porfirije objavio da žali zbog pjevanja četničke pjesme
Petar Glebov/PIXSELL

Mediji u Hrvatskoj su proteklih dana objavili snimku mitropolita Porfirija Perića kako u društvu nekoliko pravoslavnih svećenika pjeva pjesmu u kojoj se veliča četnički vojvoda Momčilo Đujić

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije Perić objavio je da žali zbog pjevanja četničke pjesme prije godinu dana na prijemu u Chicagu.

Kaže da, kao gost, nije mogao utjecati na izbor pjesme za koju priznaje da nije prikladna. Posebno je reagirao zbog brutalnih reakcija na snimku u Hrvatskoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kaže da je izazvala nezapamćene napade na Srpsku pravoslavnu crkvu i srpski narod. Tvrdi da su njegovi stavovi potpuno suprotni od četničkih obilježja koja mu se pripisuju. 

"Zbog svih onih koji su se na bilo koji način osjetili pogođenim ili uvrijeđenim, osobito poslije zloupotrebe i medijske manipulacije sadržajem određenih medija, izražavam svoje iskreno i duboko ljudsko žaljenje. Osjećaje duboke tuge i žaljenja izazivaju i oni koji, svjesno ili nesvjesno, ovih dana doprinose izljevu netrpeljivosti prema srpskom narodu, kao i produbljivanju jaza između Hrvata i Srba, koji su neminovno upućeni jedni na druge", stoji u njegovom priopćenju. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!