Ostani doma
Novosti / Hrvatska

prve ocjena rada i odluka vlade

Ekskluzivna RTL anketa: Oreškovićevom timu u prva dva tjedna građani dali dvojku!

Donosimo rezultate RTL ankete: koju ste ocjenu dali dosadašnjem radu Vlade i njihovim prvim potezima? Je li u prva dva tjedna bolja Oreškovićeva ili Milanovićeva ekipa?

Vezana vijest

Kolinda Grabar-Kitarović i Tihomir Orešković

Dok je država zaokupljena smjenom šefa Sigurnosno-obavještajne agencije Draganom Lozinčićem i iščekivanjem odluke šefa Vlade hoće li supotpisati tu odluku Predsjednice, stigli su nam rezultati ekskluzivne RTL ankete o prvim ocjenama rada i odluka Vlade Tihomira Oreškovića.

Prosječna ocjena koju su ispitanici dali radu nove postave u Banskim dvorima  je dvojka, ali vidimo malo nedostaje do nategnute trojke. Za usporedbu bivša Vlada u istom razdoblju ocjenjena je sa čvrstom trojkom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kada govorimo o potpori koju uživa tim novog premijera vidimo da ih potpuno ili uglavnom podržava više od polovice ispitanika. No čak 30 posto uglavnom ili nikako novoj Vladi ne daje podršku. 18 posto ispitanih pak još oko toga nema jasan stav.

(Zeljko Lukunic/PIXSELL)

Kratak je period, ali gotovo trećina ispitanika smatra da da dobrih poteza još nije bilo. Kako je Mijo Crnoja svakako obilježio početak mandata jer u fotelji ministra branitelja nije ostao ni tjedan dana, upravo držanje i odluka o njegovoj smjeni najviše ispitanika smatra dobrom odlukom.  

Da su sve odluke bile dobre smatra manje od 9 posto ispitanika, a odgodu isplate dodatka na plaće za minuli rad kao i izbor ministara po kvaliteti i stručnosti također su se našle u top pet odluka.

(Tomislav Miletic/PIXSELL)

I na listi najlošijih poteza ponovno je i držanje u aferi Crnoja, ali i izbor ministara. Treće mjesto na neslavnoj ljestvici dobila je najava novog zapošljavanja po ministarstvima što smo čuli odmah na prvoj sjednici Vlade. Dio ispitanika, njih gotovo 10 posto zamjerilo je Vladi što nije reagirala na proustaške povike na prosvjedu u Zagrebu, a da loše odluke nema vidimo da smatra gotovo 12 posto ispitanika.

I za kraj zanimljiva prediviđanja ispitanika.

Ukupno gotovo 70 posto ispitanika smatra da će nakon Crnoje biti još nekoliko ili čak puno smjena u novoj Vladi, a manje od 18 posto vjeruje da se postav Vlade neće mijenjati. Možemo i podsjetiti i da je upravo koalicijski partner iz HSLS-a Darinko Kosor javno najavio nove ture ministara i to već u prvih 3 do 6 mjeseci.

 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Viber

Reci što misliš!