Novosti / Hrvatska

policija privela počinitelja

Pretučene sestre ekskluzivno progovorile za RTL: mladić ih je vrijeđao pa seksualno i fizički maltretirao

Post s fotografijama pretučene prijateljice i njezine sestre doživio je burnu reakciju diljem Hrvatske. Brutalno premlaćivanje od strane poznanika u subotu navečer podvedeno je pod lakše ozljede, a žrtve su ekskluzivno za RTL ispričale što se dogodilo te večeri

Subotnji izlazak za Saru i Kimy završio je na hitnoj i u policiji. Poznanik s kojim su zajedno u taksiju krenule iz izlaska počeo ih je seksualno i fizički maltretirati.

Vezana vijest

Brutalni napad na prijateljicu šokantne fotografije nasilja Očajnički apel Vladi zbog brutalnog nasilja nad prijateljicama: 'Za državu su ovo lakše ozljede, a on hoda slobodan!'

"Počeo nas je pipkati i neprimjereno dirati, ja se nisam mogla skloniti, a uskoro me počeo vrijeđati i neprimjereno dirati, a uskoro je počeo koristiti i šake", rekla je Kimy, dok nam je Sara pokazala hematome na vratu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Njihova prijateljica cijelu je priču stavila i na službeni profil Vlade oko čega se pojavila lavina reakcija. Žrtve nasilja, njihove prijatelje i većinu javnosti najviše smeta što su ozlijede okarakterizirane kao lakše.

"Treba pitati liječnike što smatraju lakšom a što težom tjelesnom povredom, ali u svakom slučaju on je trebao biti zadržan. Možete zamisliti psihičko zlostavljanje, ono zna biti jednako strašno kao fizičko, ono što policija radi i sudstvo ne znači ništa", kaže Sanja Sarnavka iz udruge B.a.B.e. 

U policiji kažu da je slučaj prijavljen i da je istraživanje u tijeku, a reagirala je i pravobraniteljica za djecu koja traži hitno očitovanje institucija. Iz MUO-a kratko poručuju: "Preliminarnu kvalifikaciju same ozljede na žrtvi policija temelji na općem i specijalističkom liječničkom pregledu, a službeno se potvrđuje/osporava tek sudsko-medicinskim vještačenjem. Napominjemo da je samo kvalificiranje tjelesne ozljede tek jedan od elemenata koji su od značaja za kvalificiranje kažnjivog djela."

Djevojkama je u policiji rečeno da protiv počinitelja mogu ići privatnom tužbom.

"Svrha ovih intervjua i sve što smo izašle na TV jest da pomognemo drugim osobama koje su završile poput nas", kaže Kimy. 

Počinitelja je policija privela na kriminalističko istraživanje.

Viber

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!