Ostani doma
Novosti / Hrvatska

o njemu pisao i francuski AFP

Svjetski mediji luduju za Rimcem: 'Tvrdoglavi Hrvat želi promijeniti svijet!'

Svjetski mediji luduju za Rimcem: 'Tvrdoglavi Hrvat želi promijeniti svijet!'
Petar Glebov/PIXSELL

'Njegovo ime stoji iza prvog električnog superautomobila na svijetu i dobiva međunarodne pohvale zbog svoje genijalnosti, no Rimca sve je počelo kao hobi iz garaže', napisao je AFP

Vezana vijest

Automobil Mate Rimca, Concept One

Jedna od najuglednijih svjetskih novinskih agencija, francuski AFP, objavila je članak naslova 'Električni superauto mladom Hrvatu donio svjetsku slavu' u kojem hvali projekt Mate Rimca (28) koji je prošlog tjedna na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi predstavio najbrži električni automobil, produkcijski Concept One i prototip njegova 'zločestog brata blizanca', još moćniji Concept S.

"Njegovo ime stoji iza prvog električnog superautomobila na svijetu i dobiva međunarodne pohvale zbog svoje genijalnosti, no Rimca sve je počelo kao hobi iz garaže", napisao je AFP.

Auti kao platforma za promociju nove tehnologije

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mnogi su očekivali kako će se nakon uspjeha njegovih vozila Rimca preseliti u Silicon Valley, Njemačku ili Italiju. No, umjesto toga, Rimac je ostao u Hrvatskoj, zemlji koja polako izlazi iz šestogodišnje recesije, piše AFP. 

"Želimo biti najbolji na svijetu u onom čime se bavimo i mi mijenjamo svijet", kazao je za AFP Rimac, koji ima svoju tvornicu u Svetoj Nedelji, u blizini hrvatskog glavnog grada.

"Želim to ovdje raditi. Tvrdoglav sam, mislim da je moguće i mislim da zasad ide dobro", dodao je Rimac koji namjerava sagraditi još jednu tvornicu u Svetoj Nedelji dok broj zaposlenika ove godine planira udvostručiti na 300.  

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!