Novosti / Hrvatska

vodimo vas u obilazak uništenih titovih vila

Država prodaje zapuštenu partijsku školu u Kumrovcu: javili se Švicarci koji ondje žele snimati horor!

Rupe u proračunu država planira popuniti i prodajom nekretnina u svom vlasništvu, no problem je u tome što su neke nekretnine toliko zapuštene da ne vrijede baš ništa. Na primjer, nekadašnja partijska škola u Kumrovcu toliko je uništena da Švicarci u njoj žele snimati film strave

Jezivo - tako izgleda partijska škola u Kumrovcu koju se država nada prodati. 

Tamo su se nekoć školovali političari, a u tim foteljama je sjedio posljednji direktor škole Ivica Račan. Kasnije je ondje bila vojska, policija pa izbjeglice, a danas je sve potpuno uništeno, zaraslo i smrdi po urinu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako se država brine za svoju imovinu i upravo to misli nekome prodati. Tu je mogla biti bolnica, škola, dom umirovljenika, ali sve sustavno propada već 10 godina pa je zadnja ponuda koju je općina Kumrovec dobila da ovdje snima horor film. 

To ih je stvarno tražila jedna tvrtka iz Švicarske, kaže načelnik općine. Sramota je i da je državi bilo previše plaćati jednog čuvara objekta pa je čim su prestali nastala milijunska šteta. "Nekad je država za ovo dobivala 2007. na natječaju preko 20 milijuna, a sad je tražiti i kunu iluzorno", rekao nam je načelnik općine Dragutin Ulama.

U malo je boljem stanju obližnji Spomen dom koji je također na prodaju. Tito i politika na stranu - nema razloga da usred prekrasnog Zagorja ne bude hotel. 

"Kumrovec već 10-ak godina aktivno radi da se ti objekti stavi u funkciju. Ja mislim da je bila kriva stigma Kumrovca, a sigurno i postavljanje cijena", kaže Ulama.

Ni samom načelniku nije jasno zašto ovo nije prodano jer ponuda su imali čak i kad je cijena bila 20 milijuna. 

Od 90-ih hotel u Kumrovcu nema nijednog gosta - kino dvorana, restoran, sobe - sve čeka bolje dane. Zvonko Broz danas čuva to prazno zdanje, a u zlatno doba je radio na šanku.

"Bilo je puno, a gosti su bili od Vardara pa do Triglava", kaže Broz. 

I Titova vila u Lovranu je dobar pokazatelj kako se država brine za svoje. Porazbijana i uništena više nema nikakvu vrijednost. Posebno ne 10 milijuna kuna koliko država traži jer jedina joj je vrijednost što je prvi red do mora.

Pitanje je hoće li uspjeti prodati i vilu Kremenšek na adresi Maršala Tita 15 u Opatiji kojoj je također jedina vrijednost lokacija. Jer je uništena i sve smrdi na kanalizaciju. 

"Država za nju traži 19,2 milijuna, a realna cijena je 9 milijuna jer je vila za adaptaciju, devastirana je, u njoj su živjeli beskućnici..", rekao je vlasnik agencije za nekretnine Milan Mandić

Država posjeduje 360.000 nekretnina. I s prodajom nekih želi napuniti proračun. Sretno.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!