Ostani doma
Novosti / Hrvatska

NAJAVIO SVOJ PRVI POTEZ

Vladajući su napokon odlučili: novi ministar branitelja je Tomislav Medved!

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković održao je u utorak poslijepodne konferenciju za novinare na kojoj je predstavio novog ministra branitelja - Tomislava Medveda

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković održao je u utorak poslijepodne konferenciju za novinare na kojoj je predstavio novog ministra branitelja - Tomislava Medveda.

"Imamo ministra branitelja! To je Tomo Medved. Imamo čast što imamo branitelja ovakvog kalibra u Vladi", rekao je premijer Orešković.

Vezana vijest

Tomo Medved

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Želim se zahvaliti premijeru na potpori. Koristim priliku zahvaliti i Domoljubnu koaliciju koja je u meni prepoznala osobu koja je spremna preuzeti tu zahtjevnu dužnost u hrvatskoj Vladi. Moj ratni put, sve dužnosti koje sam obnašao za vrijeme službe u Oružanim snagama, iskustvo koje sam stekao ću usmjeriti u rad Ministarstva branitelja kako bismo otvorili novo poglavlje. Za početak je nužno je formiranje snažnog tima, postavljanje organizacije rada Ministarstva na način da može odgovoriti svim izazovima", izjavio je Tomislav Medved.

"Jedno od osnovnih pitanja je poslati poruku poštovanja i sigurnosti hrvatskim braniteljima. Ministarstvo će u svom radu biti im dostupno te da će imati sugovornika. Zahtjevnost tog resora traži potporu premijera i cijele Vlade. Poznato vam je da je niz statusnih i drugih prava branitelja disperzirano u niz drugih ministarstava, stoga će jedan od prvih koraka biti prijedlog jedinstvenog zakona o hrvatskim branitelja i članovima njihovih obitelji", najavio je Medved.

Novi ministar branitelja imenovan je više od mjesec dana nakon što je ostavku na tu dužnost dao Mijo Crrnoja, a predložila ga je Domoljubna koalicija.

Imenovanje Medveda za ministra branitelja još mora potvrditi Hrvatski sabor.

Reci što misliš!