Novosti / Hrvatska

predsjednica zadovoljna

Tko je novi šef SOA-e: izbor Markića pojačao tenzije između Oreškovića i Karamarka?

Izborom Dragana Markića okončana je 50 dana duga trakavica oko smjene i imenovanja šefa SOA-e. Iako su premijer i predsjednica zadovoljni, ima i onih koji nisu očekivali ovakav rasplet situacije

Kada se u tražilicu upiše ime Daniela Markića, ne pojavljuje se niti jedna njegova fotografija. Tek onih koji su ga jučer s mjesta načelnika za međunarodnu suradnju u SOA-i promaknuli na sam vrh obavještajne zajednice. 

Vezana vijest

Kolinda Grabar-Kitarović i Tihomir Orešković MARKIĆ MIJENJA LOZANČIĆA Kraj trakavice: Orešković i Grabar-Kitarović dogovorili se oko novog ravnatelja SOA-e!

O Markiću se puno ne zna. Odrastao je u Francuskoj, vratio se za vrijeme rata, ratovao pod zapovjedništvom generala Ante Gotovine. Poslije ulazi u obavještajnu zajednicu. Navodno je bio snažno angažiran u pokušaju oslobađanja hrvatskog radnika Tomislava Salopeka, otetog u Egiptu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nagađa se da je bio odabir MOST-a i da ga je Orešković odabrao uz blagoslov upravo Dragana Lozančića, te da je Tomislav Karamarko imao druga dva kandidata, pa je zato i nezadovoljan.

Cijela afera oko SOA-e počela je prije 50 dana kad je predsjednica razriješila Dragana Lozančića jer je, objašnjavala je, u njega izgubila povjerenje. Objavila je to točno u trenutku dok je premijer na presici govorio kako će o smjeni odlučiti zajednos Kolindom Grabar-Kitarović.

Međutim, prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karmark, koji je za mjesto šefa SOA-e imao neke druge kandidate, još uvijek nije komentirao predsjednični i premijerov izbor Markića. Je li to nakon Milijana Brkića još jedan dokaz političke nemoći šefa HDZ-a u sukobu s premijerom?

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!