Novosti / Hrvatska

oštar odgovor iz hzzo-a

'Ministar nije taj koji odlučuje o cijeni dopunskog, a država nam duguje 450 milijuna kuna'

'Ministar nije taj koji odlučuje o cijeni dopunskog, a država nam duguje 450 milijuna kuna'
Marin Tironi, Patrik Macek/PIXSELL

I dok ministar Dario Nakić naveliko najavljuje poskupljenje dopunskog osiguranja, u HZZO-u još uvijek nisu upoznati s njegovim planom

I dok ministar zdravlja Dario Nakić naveliko najavljuje poskupljenje dopunskog zdravstvenog osiguranja, u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje još uvijek nisu upoznati s njegovim planom.

Vezana vijest

Dario Nakić 'nije to naš izbor' Ministar brani poskupljenje dopunskog: 'Slovenci ga plaćaju 200 kuna, a nemaju bolje zdravstvo'

Također, iz HZZO-a poručuju da ministar nije taj koji donosi konačnu odluku o cijeni police.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Kad Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) dobije službeni nalog Ministarstva zdravlja za podizanje cijene police dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a, postupit će se po redovnoj pravnoj proceduri koja čini stavljanje odluke na javnu raspravu, te potom na Upravno vijeće HZZO-a koje donosi konačnu odluku temeljem detaljne analize i izviješća s javne rasprave", poručili su nam iz HZZO-a.

Potvrdili su i da država prošle godine nije podmirila sve svoje obveze prema HZZO-u.

"Točno je da se iz proračuna ne dobivaju sva sredstva koja bi trebala biti dobivena za pokrivanje prava koja je država dala osjetljivim skupinama. Za spomenuti broj polica na teret državnog proračuna trebalo bi HZZO-u biti uplaćeno 815 milijuna kuna, a država je HZZO-u u 2015. godini uplatila 365.776.982,88 kuna", stoji u odgovoru HZZO-a.

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!