Ostani doma
Novosti / Hrvatska

nestabilno i kišno

Doznajte kakvo nas vrijeme očekuje idući tjedan: i dalje ne idite nigdje bez kišobrana!

Idući dani donose nastavak nestabilnosti, iako ćemo imati i jednu sunčanu stanku od kiše

Jako grmljavinsko nevrijeme sinoć je pogodilo glavni grad. U kratko vrijeme, otprilike od 19 do 22 sata, pala je obilna kiša. Zbog toga je došlo do poplavljivanja podruma, šahtova i podzemnih prolaza. Često se mogla čuti grmljavina, a osim toga, 15-ak minuta je padala i jaka tuča. 

Palo je sveukupno 31,5 litara oborine po četvornom metru. Ako to usporedimo s lipanjskim prosjekom, vidjet ćemo da je jučer u samo nekoliko sati pala jedna trećina onoga što uobIčajeno padne u cijelom mjesecu. Ipak, ono što treba imati na umu jest da je lipanj na kopnu inače jedan od najnestabilnijih mjeseci.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Razlog takvoj promjenjivosti možemo tražiti u čestim prodorima vlažnog i hladnog oceanskog zraka s Atlantika koji pristiže nad već prilično zagrijano europsko kopno uslijed čega dolazi do burnih reakcija u atmosferi. 

Čim će malo ojačati azorska anticiklona, a to će vjerojatno biti za neka dva do tri tjedna, ona će spriječavati tom vlažnom zraku i ciklonama da se probija do našeg područja. 

Stoga, do daljnjeg ostaje promjenjivo. Idući dani bit će također prošarani kišom. Jedino ćemo u utorak i srijedu imati jednu suhu stanku. Nakon toga ponovno kiša, a nazire se i neko zahladnjenje za pet ili šest dana. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!