Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Od Pakla do umjetničkog raja

Mladi umjetnici u potpunosti preuredili zapušteni park u centru Zagreba

Mladi umjetnici u potpunosti preuredili zapušteni park u centru Zagreba
Facebook

Nekadašnji 'Pakao' ili 'Narkić Parkić' u centru grada Zagreba započeo je s preuređenjem 4. i 5. lipnja zahvaljujući inicijativi 'Pimp My Pump' i street art studija 'Lapo Lapo'

U prvom dijelu uređenja Pakla prošli su se vikend udružila poznata imena hrvatske ulične umjetnosti kao što su Modul, Džedaj, Bare, Linnch, Artez, Lunar, Lonac i mnogi drugi te su ga oslikali i očistili kako jednom umjetničkom parku pristaje.

Time su otvorili sezonu 'Art Park' muzeja na otvorenom. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

                                        FOTO: Facebook 'ART PARK'

Drugi dio projekta započinje sljedeću subotu (12. lipnja) uz popodnevno glazbeno druženje koje će trajati od 15 do 21 sat, a time će se ujedno otvoriti sezona različitih događanja kao što su tematske radionice, izložbe i projekcije sve do rujna. 

 Nakon nekoliko godina jezivih fotografija zapuštenog parka koji je imao svoje nadimke poput 'Pakao' ili 'Narkić Parkić', promjene su pokrenuli upravo mladi i talentirani ljudi.

                                            FOTO: Facebook 'ART PARK'

Za sve umjetnike i one koji se tako osjećaju bit će postavljeni paneli koji će se moći oslikavati.

U ljetnom programu sudjelovat će Mali plac, turistička agencija Jungle Tribe, udruga Praktikum, Sangha Yoga centar, Secret Zagreb Walks & Talks, Kino klub Zagreb, Bajk te neformalna skupina MaCro s međunarodnim projektom "Drawing Forward: Sketch your future". Svjetski dan glazbe proslavit će Hrvatska glazbena unija 21. lipnja. 

Park je otvoren za javnost, a održavanje projekta podržali su Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba dok su vjerni sponzori Cedevita, Pivovara i pivnica Medvedgrad, Montana 94, JUB boja i Chill shop.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!