Novosti / Hrvatska

ILI OREŠKOVIĆ ILI IZBORI

Donosimo prvu reakciju iz Mosta na HDZ-ov prijedlog: 'Opcija s Marićem nama nije prihvatljiva'

Otkako je jučer HDZ za novog mandatara predložio Zdravka Marić nismo čuli gotovo nijedan komentar iz SDP-a i Mosta. No, i tome je došao kraj

Otkako je jučer HDZ za novog mandatara predložio Zdravka Marić nismo čuli gotovo nijedan komentar iz SDP-a i Mosta. No, i tome je došao kraj jer je HDZ-ov prijedlog u RTL-u Danas komentirao Mostov ministar gospodarstva Tomislav Panenić s kojim je razgovarao Tin Kovačić.

Mislite li da će ovaj eksperiment sa Zdravkom Marićem uspjeti?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Most u ovoj Vladi podržava Oreškovića. On je bio prijedlog HDZ-a, mi smo prihvatili i ostvarili jako dobru suradnju. Vidljivi su i rezultati te suradnje. I dalje stojimo na toj poziciji. Ne idemo trgovati, ne idemo u preslagivanja. Što se nas tiče, bilo koja opcija, pa i ova s Marićem, definitivno nije prihvatljiva".

Smatrate li da suradnja s Marićem ne bi bila dobra ili je to jednostavno HDZ-ov potez da se spasi što se spasiti da?

"U Vladi se nalaze ljudi za koje bismo mi željeli da odu, konkretno, prvi potpredsjednik Karamarko. Njegovo ime se često pojavljuje na naslovnim stranicama, povezuje ga se sa aferama. To je neprihvatljivo. Nije stvar u čekanju Povjerenstva, već osoba sama mora shvatiti koja je težina i politička odgovornost".

Što se tiče Mosta, ide se na nove izbore?

"Ukoliko Vlada pod premijerom Oreškovićem ne bude mogla opsatiti, onda smo mi definitivno za nove izbore", rekao je Panenić.

S ministrom smo razgovarali i o tome hoće li Slavonija konačno profitirati od nafte, a u prilogu provjerite što nam je rekao.

 

Preporučeno za tebe

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!