Ostani doma
Novosti / Hrvatska

IVAN RIMAC O UZBUDLJIVOM DANU

'Uvijek su mogući nagli preokreti - moguće je i da HDZ digne ruke za Oreškovićev ostanak'

Pred nama je noć odluke u kojoj su sve promjene moguće. Trenutačne pozicije su: HDZ ruši Oreškovića, Most ga spašava, oporba traži izbore.

Uzbudljiv dan na hrvatskoj političkoj sceni u RTL-u Danas smo prokomentirali s političkim analitičarom Ivanom Rimcem.

Je li ovo politički kraj Tomislava Karamarka?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Današnji ogovr je pokazao ne samo da je sada dobio veliki uteg, nego da ne vlada političkim procesima te da vrlo teško može upravljati velikom strankom".

Kako ocjenjujete napad na Povjerenstvo?

"To je možda pokušaj da se umanji značanj njihove odluke, međutim, napad na Most je nešto što mi se čini prilično nelogično i što je moguće jedino iz pozicije obrane vlastitog ega".

Šteti li Karamarko HDZ-u svojim postupcima?

"U ovom trenutku jako šteti. Praktički HDZ može ostati na vlasti jedino s Mostom, a ovakvim napadima na Most evidentno je da će rušenje Vlade izazvati nove izbore na kojima, sudeći po anketama, neće baš najbolje proći".

Kada govorite o suradnji Mosta i HDZ-a, danas se dosta šuškalo o tome da je to moguće. Što mislite?

"Petrov je čak bio spreman ponuditi ruku pomirenja HDZ-u, ne Karamarku. No, situacija u HDZ-u je očito takva da se neće osloboditi Karamarka još neko vrijeme, tako da se takva suradnja očito neće uspostaviti".

Koja je uloga Bože Petrova? On pokušava spasiti Oreškovića - je li to uzaludna borba?

"Što se tiče Oreškovića, to je prilično nevjerojatno jer je Vlada u ovom sastavu za oporbu nešto što nije prihvatljivo. I samim time ako HDZ krene rušiti takvu vladu, on će u oporbi imati unisonu potporu za takvu poziciju".

Što predviđate u narednim danima?

"Nagli preokreti su stalno mogući. Moguće je da sutra HDZ digne ruke za ostanak Oreškovića, tako iznenadi Most i zadrži se na vlasti. Ali, ako sutra padne Oreškovićeva Vlada, neće biti ničega izvjesnijeg nego što su novi izbori", rekao je Rimac. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!