Novosti / Hrvatska

Pravda u rukama žene!

Hrvatska ima prvu državnu odvjetnicu

Hrvatska ima prvu državnu odvjetnicu

Sudeći po dosadašnjim rezultatima Aleksandre Bogdan, njen četverogodišnji mandat mogao bi uvelike smanjiti stopu kriminaliteta u Republici Hrvatskoj

Na čelu Državnog odvjetništva Republike Hrvatske prvi puta u povijesti našla se jedna žena. Riječ je o Aleksandri Bogdan, dosadašnjoj zamjenici sada već bivšeg kontroverznog državnog odvjetnika. Aleksandru je, zbog dosadašnjeg besprijekornog rada, na prijedlog Hrvatske vlade, na tu funkciju postavio Hrvatski sabor. Sudeći po dosadašnjim rezultatima Aleksandre Bogdan, njen četverogodišnji mandat mogao bi uvelike smanjiti stopu kriminaliteta u Republici Hrvatskoj.

- Glavna zadaća mi je borba protiv korupcije, svih oblika kriminala koji se tiču cjelokupnog hrvatskog društva – kazala je Aleksandra u svom prvom intervjuu na ovoj funkciji. Pred Aleksandrom je veliki posao. Podsjetimo, osim podizanja optužnica i progona, državno odvjetništvo u građanskom i upravnom postupku zastupa Republiku Hrvatsku u zaštiti imovinskih i drugih prava. DORH na čelu s Glavnim državnim odvjetnikom također vodi nadzor nad radom cjelokupne državno odvjetničke organizacije, uključujući i USKOK ili punim nazivom Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Bogdan je naglasila kako će se u svom radu osobito brinuti za sigurnost mladih, kao i osoba treće životne dobi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

– Mladima se danas nudi ogromna količina sadržaja kao obrazac ponašanja ili smjernice za budućnost. Nažalost, većina toga upućuje na nerad, besciljnost i pogrešne vrijednosti- nadodala je Bogdan

Uz novu državnu odvjetnicu, za razliku od njenog prethodnika ne vežu se nikakve afere i njena dosadašnja karijera je bez mrlje. Nadamo se da će tako i ostati.   

 

 

Izdvojeno

Reci što misliš!