Novosti / Hrvatska

INTERVJU SA ČELNIKOM MOSTA

Petrov ekskluzivno za RTL Danas: 'Mogu biti bolji premijer od Milanovića i Karamarka!'

Dva mjeseca prije izbora, glavni politički akteri rješavaju svoje izborne križaljke u kojoj je ostalo nejasno još samo s kim će Most na izbore. Dok oni tvrde da neće ni s kim, HDZ otkriva da im je Most i dalje opcija

Dva mjeseca prije izbora, glavni politički akteri rješavaju svoje izborne križaljke u kojoj je ostalo nejasno još samo s kim će Most na izbore. Dok oni tvrde da neće ni s kim, HDZ otkriva da im je Most i dalje opcija.

O svemu smo u RTL-u Danas razgovarali s čelnikom Mosta Božom Petrovom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Imate li definirane liste i je li na njima Tihomir Orešković?

"Most će imati definirane liste. Kod nas nikad nije borbe za fotelje i prva mjesta i tu Most funkcionirao kao jedan tim. Što se Oreškovića tiče, on sam mora odlučiti hoće li se baviti politikom. On tu odluku još nije donio".

Iz vaših krugova neslužbeno se doznaje da imate tri imena za premijera. Tko su oni?

"Što se tiče imena kandidata za premijera, to ćemo ostaviti za dalje. Mi sada čekamo odluku Oreškovića, a nakon toga ćemo razgovarati o drugim kandidatima".

Želite li Vi biti novi premijer?

"Ja sam i u početku prošle kampanje govorio da se odgovornost treba preuzeti i da za nas to nikada neće biti problem. Ali će Most kao politička platforma iznjedriti najbolje i najsposobnije. Ako bude potrebe, može se toga prihvatiti. Ali o imenima možemo pričati na samom kraju".

Ali, možete li se Vi prihvatiti te funkcije?

"Da. Ako ćemo gledati koga imam za usporedbu, prije Karamarka, danas Milanovića, onda mogu samo reći da mogu biti samo bolji".

Milanović ili Plenković - tko vam više odgovara za postizbornu koaliciju?

"Ne bih govorio o predizbornim koalicija jer se nadam da su građani vidjeli što su jedna i druga stranka napravile. S takvim ljudima trenutno nema smisla razgovarati, dok oni sami ne pročistiti svoje redove".

HDZ sada čisti svoje redove, mislite li da SDP treba maknuti Milanovića?

"Nije stvar samo u jednom čovjeku. Ja sam to uvijek ponavljao. Stvar je izvršnom dijelu predsjedništva obje stranke, stvar je u saborskim zastupnicima. Pokazalo se da SDP i HDZ bolje surađuju u Saboru nego što je HDZ s nama surađivao u Vladi. Ono što oni trenutno rade se za mene ne zove Narodna koalicija, to je trgovačka koalicija. Šampioni discipline su se sada pokazalo. Gospoda Milanović, Beljak i Gabrić, ako ih uopće mogu nazvati gospodom, govore o stotinama fotelja koje se dijele. Pozvao bih ih da sami izađu i pokažu koliko su jaki politički igrači. Što se Mosta tiče i na tome da radimo na preslagivanju, Most ne radi na preslagivanju. Nama su državne institucije iznad svega, a birače nikad nećemo prevariti".

U Dubrovniku je i kandidat za šefa HDZ-a Plenković - imate li u planu susret s njim?

"Nisam razmišljao o tome".

Idete li i ovaj puta do javnog bilježnika?

"Most time nije prekršio nikakav dogovor. Mi smo govorili da se treba ispoštivati program i da neće biti samostalnog odlučivanja. Oni koji su samostalno odlučivali, ti su na kraju bili isključeni. Ovaj put neće biti javnog bilježnika, ali bit će jasan program i tražit ćemo jamstva da se poštuje", rekao je Petrov.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!