Ostani doma
Novosti / Hrvatska

kolektivni ugovor

Vlada kreće s isplatom regresa državnim i javnim službenicima

Vlada kreće s isplatom regresa državnim i javnim službenicima
Petar Glebov/PIXSELL

Regresi državnim i javnim službenicima i namještenicima će se isplatiti, a osobama koje imaju ovrhu na plaći se mogu isplatiti u gotovini, priopćeno je u srijedu iz Vlade

Najavljeno je i da će se u četvrtak sa Sindikatom državnih službenika i namještenika  potpisati dodatak Kolektivnog ugovora kojim se postojeći produžuje do potpisivanja novog.

Kao što je bilo najavljeno, Vlada Republike Hrvatske kreće s isplatom regresa državnim i javnim službenicima i namještenicima, kaže se u priopćenju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U razgovoru sa sindikalnim predstavnicima pokazalo se da velik broj državnih i javnih službenika te državnih i javnih namještenika ima ovrhu na plaći pa, sukladno svim pozitivnim zakonskim propisima, imaju mogućnost da se što prije jave poslodavcima i dogovore način isplate regresa.

Vlada Republike Hrvatske i Sindikat državnih službenika i namještenika dogovorili su za sutra, 28. srpnja 2016., potpisivanje dodatka Kolektivnog ugovora kojim se tekst postojećeg produžuje za godinu dana, budući da isti istječe 1. kolovoza, odnosno, ugovor će vrijediti do potpisivanja novog. 

Vlada će nastaviti pregovore sa sindikatima te smatra, a s tom je namjerom i postignut dogovor oko isplate prava iz Kolektivnog ugovora, da ona ne smiju biti predmet politiziranja, kaže se u priopćenju iz Vlade RH.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!