Ostani doma
Novosti / Hrvatska

RAZGOVOR

Dilber za Vijesti.hr otkrio nepoznate detalje o generalovom bijegu: 'Uskoro ću otkriti tko je locirao i uhitio Gotovinu'

Dilber za Vijesti.hr otkrio nepoznate detalje o generalovom bijegu: 'Uskoro ću otkriti tko je locirao i uhitio Gotovinu'
Dino Stanin/PIXSELL

'Čekam samo da javnosti budu dostupni neki dokumenti iz Haaga iz kojih će se moći vidjeti kako su neki lažno svjedočili u slučaju Gotovina.'

Dugogodišnji prijatelj i kum generala Ante Gotovine, Željko Dilber u razgovoru za Vijesti.hr progovorio je o nekim do sada javnosti nepoznatim detaljima generalovog bijega.

- General Gotovina se prva dva mjeseca skrivao u ribarskim kućicama i na brodovima po Kornatima, na Dugom otoku i Ugljanu. Skoro pa svaki dan sam se susretao s njim kako bi mu odnio hranu i čistu odjeću. Nakon tog perioda od dva mjeseca, general se sklonio u inozemstvu. Zanimljivo je da sam ja generala u četiri godine koliko je bio u inozemstvu također redovito posjećivao, kaže nam Dilber.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na naše pitanje kako komentira činjenicu da, iako je prema vlastitim riječima bio praćen, nikada u te četiri godine nije otkriven pravi razlog njegovih (pre)čestih putovanja, kaže.

- S ove vremenske distance mogu reći da sam bio mudar. I da sam imao puno sreće, ističe.

Ili su vam možda hrvatske službe koji put progledale kroz prste, upitali smo ga.

- Ha, ha, nisu sigurno. Sigurno mi u tom periodu hrvatske službe ništa nisu progledavale kroz prste, poručuje Dilber.

Dilber i u razgovoru za Vijesti.hr poručuje kako jednog dana namjerava iznijeti istinu o tome tko je locirao i uhitio generala Gotovinu. 

- Da, učinit ću to! Čekam samo da javnosti budu dostupni neki dokumenti iz Haaga iz kojih će se moći vidjeti kako su neki lažno svjedočili u slučaju Gotovina. Radi se o javnosti poznatim osobama, onima koje znamo iz javnog i političkog života Hrvatske, kaže Dilber.

O filmu kojeg o životu generala Ante Gotovine snima poznati hrvatski redatelj Antun Vrdoljak, kaže, ne zna puno.

- Znam da se film, jednim dijelom bazira na knjizi Nenada Ivankovića 'Ratnik' i na informacijama koje su stizale sa suđenja u Haagu. Poznavajući Vrdoljaka i njegov dosadašnji rad, duboko vjerujem da će film biti dobar i, što je puno važnije, baziran na - istini. Inače, Ante na bilo koji način ne sudjeluje u stvaranju filma, kazao nam je na kraju Željko Dilber.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!