Novosti / Hrvatska

i škola van funkcije

Šest mil. kuna bačeno u vjetar: u Babinoj Gredi iskopali rupu za gradnju dvorane pa odustali

Kada treba potrošiti novac na izgradnju, a gradnju ne dovršiti, Hrvatska je, čini se, odlikaš. Upravo se to događa u Babinoj Gredi

Više od dvije godine u Babinoj gredi, tik uz školu, umjesto sportske dvorane - rupa, žabokrečina i komarci. A čini se, dvorane neće ni biti.

Zadnja odluka koju će donijeti ministar u odlasku, ministar Predrag Šustar, mogla bi biti o zatrpavanju sportske dvorane u Babinoj gredi. Nekako sumnjamo da će upravo taj podatak ministar staviti u svoj novi životopis.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

A zatrpavanje rupe, umjesto izgradnje dvorane, govori načelnik općine, nije ni po propisima.

"Ministar Šustar je poticao zagrtanje, a ovdje je projektant izgradnje tvrtka Capital inc. navela kako zatrpavanje nema projektnu dokumentaciju", rekao je načelnik općine Josip Krnić. 

Na izgradnju nepostojeće dvorane utrošeno je već preko šest milijuna kuna. Zatrpavanje rupe također će koštati, kao i odvoženje 350 djece autobusima u druge škole, jer na početku školske godine, poruku dobrodošlice u školi, djeca u Babinoj gredi nisu ni vidjela. 

Školske klupe u Babinoj gredi zjape prazne, đaka ovdje nema. Oni se odvoze u Cernu Županju. Jer škola zbog rupe nema uporabnu dozvolu. Djeca se bude u 4 ujutro kako bi stigli na prvi sat pa su i roditelji ogorčeni.

"Svi se kunu pred izbore, evo sad su izbori za boljitak. Ja vas pitam kakav boljitak. Evo čujete pumu kako ispumpava vodu. Radi 24 sata na dan evo sad već dvije godine", rekao je Marko, jedan od roditelja. 

Stoga je i telefonska linija sa ministarstvom - užarena.  

"Ne javljaju se ljudi na telefon jer vjerojatno ni sami nisu svjesni šta su zakomplicirali i šta su napravili", kaže Krnić. 

Dok đaci autobusima idu za duge škole, njihovi roditelji sve češće razmišljaju o odlasku autobusima iz Babine grede. S kartom u jednom smjeru. 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!