Novosti / Hrvatska

komentirao troškove ljetovanja

Pernar se obrušio na Oreškovića: 'Pa on nečiju mjesečnu plaću pojede u dva zalogaja!'

Pernar se obrušio na Oreškovića: 'Pa on nečiju mjesečnu plaću pojede u dva zalogaja!'
Patrik Macek/PIXSELL

Član Živog zida Ivan Pernar svakom objavom na Facebooku privlači veliku pažnju, a tako je bilo i ovaj put, kad se osvrnuo na troškove ljetovanja bivšeg premijera Oreškovića

Saborski zastupnik i član Živog zida Ivan Pernar na svom je Facebook profilu prokomentirao troškove ljetovanja bivšeg premijera Tihomira Oreškovića u vili Costabella. 

"Sjećam se kada je bivši premijer Orešković pričao o nužnosti štednje i odricanja, kada su ga ministri brifirali o tome gdje nalaze prostora za uštede, a onda izađe na vidjelo da je to čovjek koji na račun države jede kavijar koji košta 3600 kn za malu porciju od 50 grama. Bože mili, pomislio sam kad sam to čuo, pa on nečiju mjesečnu plaću pojede u dva zalogaja. Kakav hoštapleraj u zemlji u kojoj se tisuće prehranjuju u pučkim kuhinjama i kopaju po smeću. Da stvar bude bizarnija, Orešković je bio drugi najpopularniji političar. Narod voli takve, zato i ima vlast kakvu ima", piše u Pernarovom statusu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, nakon astronomskog računa za ljetovanje Oreškovića i njegove obitelji u državnoj vili, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić odlučio je promijeniti pravila za sve one koji će ubuduće gostovati u državnim rezidencijama, a prema prvim najavama, gosti bi po novome usluge dobavljača trebali plaćati sami.

Nakon ljetovanja je objavljeno kako je Oreškovićeva obitelj u vili Costabella napravila troškove u iznosu od 100.113 kuna. Ondje su boravili od 13. lipnja do 10. srpnja ove godine, ali i tijekom Uskrsa.

Orešković je kasnije i sam izračunao koliko je potrošio na hranu i piće pa je u državni proračun uplatio nešto više od 18 tisuća kuna. 

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!