Ostani doma
Novosti / Hrvatska

rok osam dana

Objavljen natječaj: traže se tableti za saborske zastupnike po prosječnoj cijeni od 1.324 kuna

Objavljen natječaj: traže se tableti za saborske zastupnike po prosječnoj cijeni od 1.324 kuna
Patrik Macek/PIXSELL

Natječaj za tablete za saborske zastupnike otvoren je osam dana, a planira se potrošiti po tabletu oko 1.324 kune

Sabor ulazi u digitalno doba. Naime, kako je predsjedništvo Hrvatskog sabora u utorak donijelo odluku o nabavi tableta za saborske zastupnike kako bi se smanjili troškovi za kopiranje dokumenata, danas je objavljen javni natječaj. 

Vezana vijest

Sabor

U pozivu za dostavu ponuda traže se tableti od 10 inča ili veći, rezolucije zaslona 1280x800, minimalno quadcore procesor, 1 GB RAM-a, minimalno 8GB interne memorije, WiFi, podrška za microSD, s Android OS 5.0, baterijom od minimalno 6000 mAh.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

ICT Business izračunao je da se na tablete planira potrošiti prosječno oko 1.324 kune, a isporuka mora biti u roku od 10 dana od sklapanja ugovora, izračunao je.

Predsjednik Sabora Božo Petrov je pozvao sve zainteresirane tvrtke da se jave na natječaj koji će biti otvoren osam dana, izrazivši nadu da će cijela prva faza dostave tableta i omogućavanja softvera biti završena  do 15. prosinca a da će ih saborski zastupnici početi koristiti već početkom slijedeće godine.

Petrov je podsjetio kako su dosad godišnji troškovi informatizacije iznosili jednako, ako ne i više jer su zastupnici dobivali laptope.

"Kada se informatizira Sabor neće se događati godišnji troškovi za kopiranje različitih dokumenata u iznosu od preko 2 milijuna kuna. Tu namjeravamo postići racionalizaciju sredstava, usmjeriti sredstva gdje su potrebnija, a osim same uštede mnogo važnije je učinkovitiji sustav u samom Saboru", dodao je.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!