Novosti / Hrvatska

AKTUALNA PITANJA

Otkrivamo je li Zoran Milanović glasao za svojeg nasljednika i ostaje li u politici

Za one koje zanima sudbina SDP-a, podjednak interes izazivaju izbori za novog predsjednika SDP-a kao i povlačenje u totalnu anonimnost još uvijek aktualnog Zorana Milanovića

Još uvijek aktualni predsjednik SDP-a Zoran Milanović za RTL otkriva da o svom nasljedniku nije i neće glasovati. No, s obojicom pretendenata na njegovo mjesto obavio je razgovor u izbornoj noći. 

"Čuli smo se, ali to nisu razgovori koje prepričavam. Nikad nisam, pa ni neću"

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Čuo sam se telefonom sa Zoranom, ali to su zaista razgovori koji ostaju među nama"

Milanović kaže da izbjegavanjem birališta želi izbjeći spekulacije o tome koga će zaokružiti. No, stječe se dojam da stare podjele i podrške u SDP-u više ne vrijede. 

U drugi krug Bernardić ulazi s velikom prednošću, ali i podrškom Tonina Picule. I dio Miljenićeve baze daje mu vjetar u jedra. Do sada kampanja u smislu sadržaja nije ponudila ništa revolucionarno.

A konkretni socijaldemokratski program, tumači poduzetnik Nenad Bakić, i ne postoji.

"Tu su koristili čitav arsenal drugo i trećerazrednih fraza u stilu Ciprasa, tipa sukob rada i kapitala što u današnjici je bez veze, ekstra profit, ugroza od neoliberalnog i slično", kaže. Pa je Bakić pozvao neke od svojih uglednih kolega, pomalo se šaleći, da se okušaju u izradi konkretnog programa koji bi onda donirali SDP-u. Nudi i novčanu nagradu.

"To može biti 10 tisuća kuna nagrade, može i 50 tisuća kuna. Recimo, 50 tisuća kuna bi bila mala žrtva za to da glavna opozicijska stranka ima neki suvisli socijaldemokratski program", rekao je Bakić. 

A dok se čeka treći predsjednik Socijaldemokratske partije, Milanović je još uvijek na saborskoj plaći. Iako je od početka novog saziva u Saboru bio jednom i to da bi doslovno izgovorio jednu riječ.

Za RTL otkriva da će, nakon odabira nasljednika, saborski mandat staviti u mirovanje, a iako se privremeno povlači iz politike, član SDP-a namjerava ostati. Ne ostavlja dojam osobe koja će zauvijek napustiti političku scenu.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!