Novosti / Hrvatska

riješili i pitanje božićnica

Vlada i sindikati državnih službi postigli dogovor: evo kada će i kako rasti plaće zaposlenima u državnim službama

Vlada i sindikati državnih službi postigli dogovor: evo kada će i kako rasti plaće zaposlenima u državnim službama
Robert Anic/PIXSELL

'Danas smo zatvorili jedno poglavlje u razgovorima na obostrano zadovoljstvo iako u ovakvim razgovorima nikad nitko nije u potpunosti zadovoljna'

U Ministarstvu rada i mirovinskog sustava održan je u srijedu još jedan krug pregovora Vladinog i tima sindikata državnih službi o isplati povećanja osnovice plaća slijedom rasta BDP-a, sukladno sporazumu iz 2009. godine.

Kako su priopćili nakon sastanka, postigli su kompromisni dogovor, javlja N1.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Jesmo, postigli smo dogovor. Dogovorili smo se oko božićnice i porasta plaće. Zadovoljni smo", kazao je kratko Dubravko Jagić predsjednik sinidkata policije.

Ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić zahvalio se predstavnicima sindikata na konstruktivnim pregovorima.

"Danas smo zatvorili jedno poglavlje u razgovorima na obostrano zadovoljstvo iako u ovakvim razgovorima nikad nitko nije u potpunosti zadovoljna. Na sjednici Vlade će moji kolege raspravljati o tekstu kojeg smo dogovorli sa sindikatima. U narednim prijedlozima izmjena zakona se očekuje potpisivanje izmjena i dopuna ugovora o plaćama i Kolektivnog ugovora. Ne mogu vam sve parafrazirati članke. Taj ugovor podrazumijeva povećanje osnovice u nekoliko faza tijekom iduće godine. Sindikati su s tim suglasni", rekao je Ćorić.

Sindikalisti su potvrdili kako su njihova tijela raspravljala o tekstu sporazuma te su temeljem toga i vodili pregovore.

"Ovo je zaključena priča. Ovo je za mene amen. Vlada je ponudila, mi smo prihvatili", kazao je predsjednik Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a Zdravko Lončar.

Ministar je potvrdio kako će se božićnica isplatiti do 31. prosinca ove godine. Ćorić je također kazao kako će razgovori s javnim službama o Kolektivnom ugovoru početi u siječnju.

"Ovaj dogovor se odnosi na državne službe, riječ je o njihovim osnovicama i Kolektivnom ugovoru", rekao je Ćorić za N1.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!