Novosti / Hrvatska

ovo se ne viđa svaki dan

Pernar ponudio novu teoriju zavjere, pa natjerao i satiričnu stranicu 'Di su pare?' na smrtno ozbiljnu reakciju

Pernar ponudio novu teoriju zavjere, pa natjerao i satiričnu stranicu 'Di su pare?' na smrtno ozbiljnu reakciju
Patrik Macek/PIXSELL

'Kakav otrov su stavili u cjepivo i na kraju krajeva, zašto mnoga djeca razviju autizam nakon cijepljenja?', pita se Pernar

Poznato je kako je saborski zastupnik Ivan Pernar sklon teorijama zavjere, koje nerijetko iznosi upravo u svojim govorima u Saboru, a još jednu u nizu ponudio je na svom Facebook profilu. 

"Jedno pitanje, a vi se zapitajte, kada su nas cijepili kao djecu na nadlaktici nam je ostao veliki ožiljak, zašto? Kako je mali ubod iglom mogao to stvoriti?", upitao se Pernar na Facebooku te ubrzo ponudio i zanimljiv odgovor: 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Odgovor je nikako, u cjepivo su stavili nešto da nas trajno obilježi, žigoše ko stoku", napisao je Pernar.

"Dakle, kakav otrov su stavili da to napravi i na kraju krajeva, zašto mnoga djeca razviju autizam nakon cijepljenja?", pita se Pernar.

Uspio naljutiti i 'Di su pare?'

Svojim statusom Pernar je uspio natjerati i satiričnu Facebook stranicu 'Di su pare?' da napišu jedan od rijetkih ozbiljnih statusa. 

Vidno uznemireni Pernarovim širenjem teorija zavjere, ponudili su svoj odgovor na njegova otvorena pitanja. 

"Znači, ovako, za debile: Wakefieldova studija koja je jedina(!) "dokazivala" povezanost cjepljenja i autizma je skroz raskrinkana nakon šta se otkrilo da je dobiva novce od advokatskih firmi koje su zastupale obitelji koje su tužile Ministarstvo zdravlja UK sredinom '90 godina. Na njihovu inicijativu je sastavija 'studiju' u kojoj je uzorak bia cilih 11(!) dice da bi dokaza da cjepivo uzrokuje autizam. Normalno, kad se otkrilo kako je dobija svotu od cca pola milijuna £ kroz par godina izgubija je doktorsku licencu, a studija je morala bit povučena. 8 od 11 obitelji je povuklo svoje iskaze kad su saznali šta je zapravo Wakefield radija", piše u statusu stranice 'Di su pare?'

Najgledaniji video

Category: 825 - 828

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!