Novosti / Hrvatska

Otvorenje novog terminala

Tko želi biti putnik? Zračna luka Franjo Tuđman traži volontere koji bi 'glumili' putnike

Tko želi biti putnik? Zračna luka Franjo Tuđman traži volontere koji bi 'glumili' putnike
Borna Filic/PIXSELL

Zračna luka organizira prijevoz ili parking svim volonterima, a uz prijevoz osigurani su i lunch paketi i voda

Novi terminal zagrebačke Zračne luke Franjo Tuđman otvara se u drugoj polovici ožujka, nakon tri godine gradnje. U njega je trenutačno je ugrađena oprema za kapacitet od 3,5 milijuna putnika godišnje, dok je kapacitet same zgrade pet milijuna putnika. 

Kako bi otvaranje, kao naknadno funkcioniranje proteklo u najboljem redu, Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ) provodi brojna testiranja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako su, osim onih tehničkih, počela i testiranja s putnicima, tj. volonterima koji "glume" buduće putnike na novom terminalu. Dosada je u ovakvim testiranjima sudjelovalo više od 700 volontera, a do otvaranja odvit će se još tri nova testiranja. 

Prva dva su predviđena krajem ovog mjeseca, 24. i 31. siječnja, a u njima će po 200 volontera testirati proces otpreme putnika i prtljage na novom terminalu, dok će na završnom testiranju u veljači 400 volontera glumiti putnike u dolasku i odlasku.

Svi građani koji žele glumiti putnike u testiranjima pozvani su da se prijave na broj telefona 01/4562-821. Mogu se prijaviti sve punoljetne osobe, koje će samo pri tome morati dati broj svoje osobne iskaznice. 

Zračna luka organizira prijevoz do novog terminala volonterima koji sudjeluju u testiranju, oni koji dolaze osobnim vozilima imat će osiguran parking, a imat će i osigurane lunch pakete i vodu. 

Testiranje će se provoditi od 9 do 15.30 sati, a po okončanju će volonteri morati ispuniti anketni uputnik.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!