Novosti / Hrvatska

priopćenje koncerna

Oglasio se Agrokor: 'Ispada da dvije godine nismo platili porez, a državi ne dugujemo ni kune!'

Oglasio se Agrokor: 'Ispada da dvije godine nismo platili porez, a državi ne dugujemo ni kune!'
Robert Anic/PIXSELL

'Konstrukcije da je Agrokor dužan 6 milijardi kuna značile bi da 2 godine nije platio porez državi, a istina je da na današnji dan Agrokor nema dospjelih obveza što se tiče poreza prema hrvatskoj državi', priopćeno je iz koncerna

Nakon što su se u medijima pojavili navodi da je Agrokor dužan šest milijardi poreza državi, oglasili su se i iz Uprave te tvrtke. 

"Agrokor godišnje hrvatskoj državi plaća 3 milijarde kuna poreza, od čega više od polovine ide na PDV, nakon toga veći dio na doprinose, dok je ostatak porez na dobit. Konstrukcije da je Agrokor dužan 6 milijardi kuna značile bi da 2 godine nije platio porez državi, a istina je da na današnji dan Agrokor nema dospjelih obveza što se tiče poreza prema hrvatskoj državi", priopćeno je iz koncerna. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

PROČITAJTE VIŠE:

Podsjetimo, Agrokor je u posljednja dva tjedna s ruskom Sberbankom dogovorio kredite kojima je tvrtka dobila dodatnih 300 milijuna eura, što joj je, kažu upućeni, dovoljno za plaćanje svih dospjelih obveza prema dobavljačima.

Izvori tvrde da bi Agrokor do kraja tjedna tim novcem trebao zatvoriti i sve dugove prema državi.

U medijima se baratalo brojkom od šest milijardi kuna duga, no ministar financija Zdravko Marić to je više puta demantirao.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!