Ostani doma
Novosti / Hrvatska

nina obuljen koržinek

Ministrica o 'Deklaraciji o zajedničkom jeziku': 'To je vjerojatno jedna politička inicijativa'

Ministrica o 'Deklaraciji o zajedničkom jeziku': 'To je vjerojatno jedna politička inicijativa'
Patrik Macek/PIXSELL

'Pitanje zajedničkog jezika je politički konstrukt koji je došao 45., ali nikad nije zaživio. On se nazivao srpsko-hrvatskim, ali svi znamo da smo učili hrvatski'

"Nisam detaljno upoznata, vidjela sam da postoji inicijativa. Nije mi jasno u kojem smjeru inicijativa ide. Ali ono što mogu reći - proslavili smo nedavno veliku obljetnicu deklaracije o hrvatskom jeziku. Ovo je vjerojatno jedna politička inicijativa", komentirala je ministrica Nina Obuljen Koržinek današnju vijest da je trideset stručnjaka iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije sastavilo "Deklaraciju o zajedničkom jeziku"

"Kao što znamo kroz povijest Hrvati su govorili i pisali na hrvatskom, hrvatski književnici su oduvijek pisali na hrvatskom. Pitanje zajedničkog jezika je politički konstrukt koji je došao 45., ali nikad nije zaživio. On se nazivao srpsko-hrvatskim, ali svi znamo da smo u školi učili hrvatski i pisali na hrvatskom. Nije mi jasno koji bi cilj bio danas pokretati takvu inicijativu", kazala je ministrica i dodalda da, osim što je hrvatski službeni u Hrvatskoj, da je službeni i u EU.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!