Novosti / Hrvatska

kolone se smanjile

Nešto manje gužve na granicama početkom vikenda: na Bregani se čeka do pola sata

Nešto manje gužve na granicama početkom vikenda: na Bregani se čeka do pola sata
Zarko Basic/PIXSELL

Premijer Plenković tvrdi da je s kolegom Cerarom u svakodnevnom kontaktu, te da je on pokazao razumijevanje vezano uz neodrživost sustavne kontrole

Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnom prijelazu Bregana gdje se čeka do pola sata, a na ulazak autobusa do sat i pol. Izlazak teretnih vozila pojačan je na GP Bajakovo, a kolona je oko jedan kilometar, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Vezana vijest

Bregana, Granica donosimo detalje s terena Gužve na granicama mnogima su prisjele: 'Ovo je sramota za Sloveniju!'

Gužva je na graničnim prijelazima u subotu ujutro manja nego prethodnih dana.

Hrvatski premijer Andrej Plenković u petak je rekao kako je apelirao da se slovenska policija vrati na dosadašnji režim ciljane kontrole putnika i da je slovenski premijer Miro Cerar pokazao za to razumijevanje, zbog velikih gužvi na graničnim prijelazima predhodnih dana.

"Moj apel je bio vrlo jasan - da i slovenska policije prijeđe sa sustavne na ciljane kontrole, što bi bio povratak na dosadašnji režim prelaska granice i rezultiralo manjim gužvama i čekanjima na graničnim prijelazima", izjavio je Plenković upitan za gužve na slovenskoj granici uoči uskrsnih blagdana. 

Vezana vijest

Andrej Plenković o aktualnim temama 'Striktna provedba uredbe o granicama za Hrvatsku kao turističku zemlju je neodrživa'

Dodao je da je sa slovenskim premijerom Cerarom u svakodnevnom kontaktu, te da je on pokazao razumijevanje vezano uz neodrživost sustavne kontrole prelaska granice, pogotovo uoči uskrsnih blagdana i početka turističke sezone.

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!