Ostani doma
Novosti / Hrvatska

napeto u zagrebu

Na Savici nova ograda, građani stali pred bagere

Na Savici nova ograda, građani stali pred bagere
Borna Filic/PIXSELL

Petnaestak članova Inicijative Čuvamo naš park spriječilo je oko 6:30 dovoz još ograda, kao i ulazak bagera na prostor parka

Gradski komunalci postavili su novu ogradu u parku na Savici pod okriljem noći s nedjelje na ponedjeljak, a jutros su se građani iz tog zagrebačkog naselja organizirali i stali ispred bagera i kamiona te su uspjeli spriječiti podizanje ograde do kraja.

"Pod okriljem noći, oko četiri ujutro djelatnici Zrinjevca dopremili su dio ograda i do 5:30 ih postavili djelomično ogradivši južni dio parka Trnjanska Savica. Petnaestak članova Inicijative Čuvamo naš park spriječilo je oko 6:30 dovoz još ograda, kao i ulazak bagera na prostor parka. Trenutno radovi u parku stoje, a kod parka dežura oko 25 članova Inicijative", objavili su iz Inicijative "Čuvamo naš park".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Želimo zatrpati rupe koje je netko napravio prošli tjedan i posaditi cvijeće na mjestu zločina", poručili su iz Inicijative Čuvamo naš park kao odgovor na najnovije poteze zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je u utorak uvečer u parku postavio ploče s izgledom novog parka koji bi trebao niknuti na mjestu sadašnjeg, a već u srijedu u ranim jutarnjim satima započeli su radovi. 

Inicijativa "Čuvamo naš park" odmah je upozorila da Bandićevo iznenadno preuređenje parka usred kojega nije uspio izgraditi crkvu znači betonizaciju 42 posto parka na koje se stavlja tartan i plastika te umjetna trava.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!