Ostani doma
Novosti / Hrvatska

mrtva utrka u metropoli

Ekskluzivna RTL anketa: kako god okrenemo, u Zagrebu nas čeka neviđena drama!

U Zagrebu se lomi mnogo toga. Ne samo tko će biti gradonačelnik, nego i kao će proći HDZ-ov kandidat Drago Prgomet i s druge strane nezavisna Bruna Esih

U Zagrebu se lomi mnogo toga. Ne samo tko će biti gradonačelnik, nego i kao će proći HDZ-ov kandidat Drago Prgomet i s druge strane nezavisna Bruna Esih. Ostvari li Prgomet slabiji rezultat, bit će to neosporan udarac za HDZ.

A tu je i gradska skupština bez koje ključne odluke gradonačelnika ne mogu proći tko god on bio - ako nema većinu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Što bi nedjelja mogla donijeti Zagrebu?

Prema anketi veliku neizvjesnost, a i sigurni drugi krug.

Milan Bandić prvi je odabir sa 25,3 posto! Iza njega doslovno u stopu - Anka Mrak Taritaš sa 24,1 posto. Treći izbor je Sandra Švaljek, gotovo 17 posto.Kada je riječ o onoj paralelnoj bitki  Esih - Prgomet, ovo su rezultati: 10,7 posto za Esih, 7,7 za Prgometa. Ostali nemaju šanse za pobjedu, vrte se oko 2 posto.

U nezaobilazni drugi krug prema anketi idu Bandić i Mrak Taritaš; a rezultat je mrtva utrka: 41,2 - 40,5. Odlučit će upravo - neodlučni.No, pravo iznenađenje i preokret očekuje se ako se u drugom krugu Bandiću suprostavi bivša zamjenica Švaljek - ona bi, prema anketi, pobjedila sa čak 9 posto prednosti!Kakav je omjer snaga u gradskoj skupštini?

Većinu nema nitko, no SDP i HNS, koji s partnerima imaju zajedinčku listu -stoje najbolje.

Druga je Bandićeva lista; HDZ je, vidimo, treći i ima puno veću podršku nego njihov kandidat Prgomet. Lista Sandre Švaljek ih prati s 11,9 posto.Slijedi Esih koja ulazi u skupštinu, dok ŽIVI ZID i MOST zasad plešu oko praga.

Reci što misliš!