Novosti / Hrvatska

OGLASILA SE CROATIA RECORDS

'Thompsonovi rasprodani koncerti diljem Hrvatske i inozemstva potvrđuju da je glazbenik broj jedan u Hrvatskoj'

'Thompsonovi rasprodani koncerti diljem Hrvatske i inozemstva potvrđuju da je glazbenik broj jedan u Hrvatskoj'
Dusko Jaramaz/PIXSELL

'Domoljubne pjesme imaju snažnu opjevanu domoljubnu poruku, koje otkrivaju Thompsonovo poznavanje bremenite hrvatske povijesti i važnost Božje prisutnosti kako u čovjeku tako i u narodu'

Zbog napada na Marka Perkovića Thompsona i njegove zabrane nastupanja u Mariboru, oglasila se i pjevačeva izdavačka kuća Croatia Records, koja je na Facebooku objavila status vezan uz čitavu situaciju. Status prenosimo u cijelosti:

"Marko Perković Thompson najpopularniji je i najtiražniji hrvatski izvođač koji je svoju profesionalnu glazbenu karijeru započeo prije punih 26 godina. U njegovoj diskografiji nalazi se 8 studijskih albuma, 4 kompilacije najvećih hitova i 5 koncertnih albuma. Njegov prvi studijski album objavljen je 1992. godine u izdanju diskografske kuće Croatia Records, kao i posljednji, "Ora et labora", iz 2013. godine, što potvrđuje da je Thompson jedan od najdugovječnijih izvođača pod etiketom naše najveće diskografske kuće, Croatia Recordsa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Album "Vjetar s Dinare", objavljen 1998. godine, zauvijek je promijenio hrvatsku diskografiju i hrvatsku glazbenu scenu s obzirom da su tim albumom postavljeni novi glazbeni standardi. Album je zabilježio dijamantnu nakladu, a u anale hrvatske diskografije ostat će zauvijek upisane barem tri pjesme s tog albuma: "Lijepa li si", neslužbena hrvatska himna jedinstvena je pjesma u povijesti hrvatske domoljubne i popularne glazbe, zatim "Prijatelji", oda hrvatskim braniteljima, te "Zaustavi se, vjetre", grandiozna balada usamljenog čovjeka kojemu je vjetar jedini sugovornik i kojemu prenosi svoju zabrinutost za obitelj. 

Upravo ta pjesma proglašena je pobjedničkom pjesmom u Super finalu HTV-ovog serijala glazbenih emisija u kojima se birao najbolji Evergreen dok je "Lijepa li si" pobijedila u izboru Narodnog radija za najljepšu pjesmu posvećenu Hrvatskoj, 2011. godine.

PROČITAJTE VIŠE:

>> 'Thompsonovci' spustili Glavaševiću citirajući mu oca: 'Da nije bilo HOS-a, Vukovar bi pao već u rujnu mjesecu'

>> Zašto Slovenci traže zabranu koncerta Thompsona, ali ne i Čorbe i Cece: provjerili smo što kažu Mariborčani

>> Slovenci zabranili koncert Thompsona: 'Za nas bi to bio sigurnosni rizik'

>> Thompson ljut na slovensku policiju: 'Ako zabrane moj koncert, obratit ću se predsjednici'

Njegov posljednji studijski album "Ora et labora", objavljen 2013. godine, najprodavaniji je album te godine u Hrvatskoj, prema podacima Hrvatske diskografske udruge. To je jedini album hrvatskog izvođača koji se našao u samom vrhu prodaje albuma na službenoj svjetskoj iTunes top listi u Švicarskoj i Austriji, što je jedan od najvećih uspjeha u povijesti hrvatske diskografije! 

Za taj album Thompson je primio brojna priznanja - Porin za Hit godine za pjesmu "Samo je ljubav tajna dvaju svjetova", dva posebna priznanja nacionalne glazbene CMC televizije - priznanje za Hit godine 2013. za pjesmu "Samo je ljubav tajna dvaju svjetova" te za Izvođača godine 2013. dok mu je Croatia Records dodijelila priznanje za zlatnu i platinastu nakladu albuma nakon samo tri mjeseca prodaje. Taj se album punih 21 tjedana nalazio na prvom mjestu prodaje u Hrvatskoj!

Njegovi rasprodani koncerti diljem Hrvatske i inozemstva potvrđuju da je glazbenik broj jedan u Hrvatskoj. Posebno se pamti nastup na splitskom Poljudu na kojem se okupilo preko 50.000 ljudi, koji je zabilježen na DVD-u "Thompson - Poljud Live". Taj koncert, kao i brojni prije i poslije njega, zapamćeni su i po odličnoj organizaciji, pozitivnoj energiji i produkciji vrhunske kvalitete. Njegove koncertne turneje traju po nekoliko godina, a rado je viđen gost diljem Hrvatske i inozemstva. Od izlaska posljednjeg albuma „Ora et labora“ Thompson je održao 100-tinjak koncerata, a među prvima bio je koncert u Münchenu.

Povodom 25 godina njegove karijere, Croatia Records objavila je luksuzno i bogato opremljeno izdanje "Antologija" koja na 4 CD-a donosi ukupno 56 najvećih Thompsonovih hitova.

Po sadržaju, njegove su pjesme ljubavnog karaktera u kojima je uočljiva domoljubna nit i domoljubna tematika koja se provlači kroz sve njegove albume. Tekstovi i glazba puni su energije, strasti, snažnih ritmova, emotivne interpretacije i izvrsne Thompsonove dikcije. Domoljubne pjesme imaju snažnu opjevanu domoljubnu poruku, koje otkrivaju Thompsonovo poznavanje bremenite hrvatske povijesti i važnost Božje prisutnosti kako u čovjeku tako i u narodu. Marko Perković Thompson veliki je humanitarac koji rado pomaže zajednici i često se odaziva humanitarnim akcijama i projektima.

DISKOGRAFIJA

Studijski albumi

Moli mala (1992.) Croatia Records 
Vrijeme škorpiona (1995.) Croatia Records 
Geni kameni (1996.) Croatia Records 
Vjetar s Dinare (1998.) Croatia Records 
E, moj narode (2002.) Croatia Records 
Bilo jednom u Hrvatskoj (2006.) Croatia Records 
Glazba iz filma Josef (2011.) Croatia Records 
Ora et labora (2013.) Croatia Records

Kompilacije

Sve najbolje 1991. - 2003. (2003.) Croatia Records 
Druga strana ‎(2008.) Croatia Records 
The Best of Collection (2015.) Croatia Records 
Antologija (2016.) Croatia Records

Live albumi

Turneja E moj narode ‎(2 DVD) (2004.) Croatia Records 
Bilo jednom u Hrvatskoj - Split - Stari Plac (CD) (2007.) Croatia Records, M.P. Ton 
Bilo jednom u Hrvatskoj - Stadion Maksimir Anno Domini MMVII ‎(DVD) (2007.) Croatia Records, M.P. Ton
Poljud Live Ora et labora ‎(2 DVD) (2013.) Croatia Records 
Knin 5.8.2015. – Dan pobjede (DVD) Croatia Record
"

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!