Novosti / Hrvatska

još jedna velika borba

Donosimo rezultate zadnje ankete za Zagreb: može li Bandić opstati?

Uz Split - još jedna velika borba. U Zagrebu. Damira Gregoret donosi najnovije rezultate ankete agencije Promocija Plus.

Prema istraživanju, Bandić ima bolji rezultat od Mrak Taritaš, ali sve je u okviru statističke pogreške.

Kao i u Splitu, i u Zagrebu se vodi - mrtva trka! Milan Bandić nešto bolji - 45,3 posto nasuprot Anke Mrak Taritaš s 43,2 posto. Ta mala prednost zasada ne znači pobjedu jer će odlučiti gotovo 12 posto ispitanika koji namjeravaju izići, ali vidimo - još su neodlučni.

Za razliku od prošlih izbora u kojima Rajko Ostojić Bandiću nije bio ozbiljna prijetnja, Anka Mrak Taritaš sada to bez dvojbe jest. No i u prvom krugu imao je 20-ak tisuća glasova više od nje, a ključno će biti koga će zaokružiti birači kandidata i stranaka koji su ispali iz igre.

Na birače svoje stranke Bandić očekivano i dalje može računati, ali i na gotovo 9 posto birača SDP-ove koalicije. Aktualni gradonačelnik favorit je među HDZ-ovcima, bira ga njih 62,5 posto, dok je za HNS-ovku 15,6 posto. No gotovo polovina birača liste Sandre Švaljek bira Mrak Taritaš, samo 10,9 posto je za Bandića.

On, za razliku od Mrak Taritaš, ima koristi i od birača liste Brune Esih, dok oni koji su zaokružili liste koalicije Zagreb je naš, kao i MOST-a uglavnom biraju kandidatkinju HNS-a. Uzbudljiva utrka u kojoj bi svaki glas mogao biti presudan. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!