Ostani doma
Novosti / Hrvatska

obnova obiteljskih kuća

Apsurdan popis za energetsku obnovu: imate li kuću na Jabuci, država će vas sufinancirati 80 posto

Apsurdan popis za energetsku obnovu: imate li kuću na Jabuci, država će vas sufinancirati 80 posto
Morski.hr

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisao je natječaj u kojem se s 80 posto sredstava sufinancira energetska obnova obiteljskih kuća na prvoj kategoriji otoka

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisao je natječaj u kojem se s 80 posto sredstava sufinancira energetska obnova obiteljskih kuća na prvoj kategoriji otoka. Bilo bi to u redu da na nekoliko stotina navedenih otoka, otočića i čak hridi ne žive ljudi. Nisu nikad živjeli, niti je moguće da se na neke od njih ikad nastane, piše Morski hr.

Na tom se popisu nalazi najjužnija točka Republike Hrvatske Galijula kod Palagruže koja ide u širinu i dužinu svega nekoliko metara, a još jedan primjer apsurda je i otok Jabuka. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Republika Hrvatska je tako sve što strši iznad mora stavila na popis energetske obnove obiteljskih kuća. Zato i ne čudi da je u Fondu za zaštitu okoliša koji je isti natječaj raspisao još 2015. godine odobreno svega 29 zahtjeva.

Na popisu “prve skupine”  su područja od posebne državne skrbi, otoke i brdsko-planinska područja pa se tamo mogu naći otoci poput Abe Donje, Male i Vele, pa Babine Guzice i Brusnika, Galijule (kod Palagruže) i Galiole (kod Kvarnera), Kamik od Oštra i Kamik od Tramuntane (kod Palagruže), Palagruža Vela i Mala, Prčevac, Prduša Mala i Vela, Svršata Vela i Mala, Tajnik, Taljurić ili recimo Vodenjak.

Imate li tamo obiteljsku kuću i ispunite li uredno papirologiju, računajte na 80 postotni poticaj iz europskog proračuna kojeg će Vam isplatiti preko Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, prenosi Morski.hr.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!