Ostani doma
Novosti / Hrvatska

ČEKA GA ISPITIVANJE

Napadač iz Slatine ranije poznat policiji: mještani tvrde da mu se sve tolerira, krive i narodnjačke klubove

Napadač iz Slatine ranije poznat policiji: mještani tvrde da mu se sve tolerira, krive i narodnjačke klubove
Damir Špehar/Pixsell

​Ogorčeni roditelji i prijatelji napadnutih dječaka tvrde kako se radi o nastavku netrpeljivosti koja se širi u Čeraliji

Nakon što je uhićen 17-godišnji Slatinjanin, koji je u nedjelju u noćnom klubu Gambino nožem ozlijedo šest osoba i kojeg se tereti za pokušaj ubojstva, u ponedjeljak će biti ispitan u bjelovarskom Županijskom državnom odvjetništvu, piše 24 sata

Mladić je u kafić ušao s dva noža i počeo njima mahati po brojnim gostima pritom teško ozlijedivši četvoricu punoljetnih mladića i dvojicu maloljetnika. Njegov napad je izazvao lavinu nezadovoljstva, a mještani su rekli kako je 17-godišnjak napravio niz prekrašaja koji su poznati policiji, ali mladić nikada nije dobio strožu sudsku sankciju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Maloljetni napadač je išao u školu 2016. a tada je iz škole isključen te je dobio sudsku zabranu prilaska školi. Zbog njegovog čina u Čeralijama su se u nedjelju okupili mještani i roditelji napadnutih mladića, a radi se uglavnom o doseljenicima s Kosova, hrvatskim građanima koji su u Čeraliju došli 1992. godine.

Napeta atmosfera u Slatini: obitelj i prijatelji izbodenih mladića okupili se ispred policijske postaje

Nakon davanja iskaza u odvjetništvu, napadač bi trebao biti izveden pred istražnu sutkinju Županijskog suda u Bjelovaru, a pred nju bi trebao doći s prijedlogom za određivanje istražnog zatvora, doznaje 24 sata. Ogorčeni roditelji i prijatelji napadnutih dječaka tvrde kako se radi o nastavku netrpeljivosti koja se širi u Čeraliji te da se maloljetnom napadaču toleriraju ispadi. 

Ipak, postoji i druga strana priče koju zagovaraju starosjedioci Slatine tvrdeći, da krivnja nije jednostrana, već da se tu radi o podijeljenoj odgovornosti, pri čemu upiru prstom u gradske vlasti koje toleriraju rad noćnih klubova do ranih jutarnjih sati zbog kojih, navode mještani, cijela Slatina trešti od 'narodnjaka' koji uznemiruju san i normalan život u tom gradiću, piše 24 sata.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!