Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Roditelji angažirali odvjetnike

Usred dana petogodišnjak odšetao iz vrtića, a roditelje obavijestili susjedi

U vrtiću se iskrao iz skupine i prošao kroz dvoja vrata. Dječak je skoro dva kilometra hodao prometnicama gdje svake minute prođe barem pedeset vozila

Usred dana petogodišnjak je odšetao iz vrtića i po gustom prometu vratio se kući.

Slučaj od kojeg strahuje svaki roditelj dogodio se na Viškovu kod Rijeke. Ni jedna teta u vrtiću nije ni primijetila da djeteta nema punih 45 minuta, dok ih nije nazvala šokirana majka kojoj su susjedi javili da se dječak vratio kući. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U vrtiću se iskrao iz skupine, obukao za van i prošao kroz dvoja vrtićka vrata. Dječak je skoro dva kilometra hodao prometnicama gdje svake minute prođe barem pedeset vozila.

Oca dječaka, Josipa Kasera, najviše ljuti vremenski period koji je prošao, a da nitko nije zamijetio da njegovog sina u vrtiću nema. U vrtiću su svjesni da je došlo do propusta. Odgajateljica trenutno nije na radnom mjestu, a kako neslužbeno doznajemo dobila je opomenu pred otkaz.

"Kao prvo izražavam žaljenje zbog događaja koji se desio u našem vrtiću i činjenice su sljedeće, da je dijete izašlo iz vrtića 20. 9. u srijedu i da sam o tome obaviještena od strane roditelja. Utvrđene su sljedeće činjenice. Da je došlo do propusta u nadzoru nad djetetom od strane odgajatelja skupine u kojoj je dijete bilo", izjavila je ravnateljica vrtića Ingrid Lončarević.

Roditelji su međutim, angažirali odvjetnike.   

"U prvoj priči, u prvom stupnju dijete se obuklo, nitko nije reagirao. U drugom stupnju dijete pokušava otvorit vrata ulazna vrtića dva puta, što je vidljivo na video nadzoru, opet nitko ne reagira, u trećem stupnju dijete otvara ulazna vrata od dvorišta, koja trebaju bit, naglašavam, trebaju i moraju bit zaključana, opet nitko ne reagira", rekao je odvjetnik Ibrahim Dizdarević.

I on napominje da je u priči ključno vrijeme u kojem nitko u vrtiću nije primijetio da djeteta nema. 

U javnost, kažu roditelji, nisu izašli da bi nekoga linčovali, već kako bi se pobriuli da se ovakvo što ne ponovi.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!