Ostani doma
Novosti / Hrvatska

život nakon napada

Građani Slatine proživljavaju dane u strahu od odmazde: priča se kako bi već ovog vikenda ponovno moglo biti problema

Devet dana nakon tragičnog događaja kada je maloljetnik u Slatini nožem napao i izbo petero mladića - u javnost izlaze novi, zastrašujući detalji cijelog slučaja

I dok su mnogi već zaboravili kobnu noć - mali gradić udaljen 200 kilometara od Zagreba - proživljava dane u strahu od odmazde. Pred RTL-ovu kameru stalo je nekoliko mladića koji su tu večer ozlijeđeni. 

Nakon što padne sumrak ova trojica prijatelja više ne izlaze van. Dane mladosti kada bi trebali biti najbezbrižniji i najslobodniji provode u strahu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Pa bojim se, bojim se izaći iz kuće jer stalno se šetaju po gradu, voze se autima. Navečer ni ne izlazim iz kuće", kazao je Matija Štimac. Ipak skupili su hrabrosti reći svoju istinu. A to je da Hrvati koji su doselili s Kosova svakodnevno maltretiraju građane Slatine.  

"Mog susjeda su recimo napali. Čovjek 40 i nešto godina, njega i sina. Tukli su ih bocama pa kamenjem, pendrecima", ispričao je Leon Balog.

"Tri tjedna prije toga su me napali njih par iz iste sad ekipe, mene i prijatelja su tukli njih, ne znam koliko ih je bilo, ali bilo ih je desetak", ispričao je Romano Čiček.

Ožiljak na Romanovoj glavi je iz prometne nesreće koju je doživio u djetinjstvu. Nož u bedrenoj kosti podsjetnik je na ono što se prije devet dana dogodilo u noćnom klubu. Iako je u početku cijeli slučaj izgledao drukčije - ovi mladići tvrde kako je grupa Janjevaca prva nasrnula na tog maloljetnika. 

"Njemu je cijela glava razbijena, ima crte po licu. Rekli su da mu je puna glava stakla ko što i je. Oni su njemu par boca rabili u glavu. Bacali stolicu barsku u glavu. Šakama su ga udarali, Nogama", priča Matija Štimac.

I tom metežu i sami zaradili ubode. Iako je prošlo više od tjedna dana Matijina ozljeda i danas izgleda jako gadno. Ipak, više od rane boli nepravda. 

"Nikog nisam udario. Izboden sam nožem, moram bit u pritvoru. Baš sam se osjećo, skoro sam počeo plakat. Nisam ni kriv ni dužan, a sjedim u pritvoru", kazao je Matija.  

"Kad sam izlazio iz hitne me jedan interventni policajac udario nogom u prsa", otkriva Romano. 

U Slatini se priča kako bi već ovog vikenda ponovno moglo biti problema. Policija, u koju ovi mladići sve manje polažu nade, je spremna. No policija poručuje da na području grada Slatine angažirali su dodatne snage interventne policije koje uz policijske službenike Policijske postaje Slatina redovito obavljaju službu. Prijeti se i na društvenim mrežama. 

"Kakve osvete, a oni su nas i napali prvi. Ne znam kakve osvete uopće. Treba pripazit na njih, a ne na nas. Mi smo mirni. Nikad nikog nismo nit diramo", kaže Matija ŠtimacVrijeme da je da u Slatini konačno zavlada mir!

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!