Ostani doma
Novosti / Hrvatska

upro prstom u premijera

Todorić napao Plenkovića: 'Zbog poteza vaše Vlade porezni obveznici će plaćati milijarde eura štete'

Todorić napao Plenkovića: 'Zbog poteza vaše Vlade porezni obveznici će plaćati milijarde eura štete'
Robert Anić/PIXSELL

'Ne vjerujem da Vi ne znate da je pojedinac slobodan samo ako svoja prava ostvaruje i ako je privatna imovina svetinja', predbacuje između ostalog Todorić predsjedniku Vlade

Ivica Todorić ponovno se oglasio na svom blogu i u novom postu oštro napao predsjednika Vlade Andreja Plenkovića

"Predsjedniče Vlade RH gospodine Plenkoviću, točno je da je Vaša Vlada nacionalizirala privatnu tvrtku – ja sam kao njezin vlasnik spriječen u ostvarivanju bilo kakvih vlasničkih prava, temeljem neustavnog i protupravnog Zakona koji je Vaša Vlada predložila i Vaša saborska većina izglasala. Ne vjerujem da Vi ne znate da je pojedinac slobodan samo ako svoja prava ostvaruje i ako je privatna imovina svetinja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

VIŠE O TEMI:

>>Todorić najavio da će se idućih dana očitovati o revizijskim izvješćima

>>Bloger Todorić kritizira reviziju u Agrokoru: 'Brojke su namještane s točno određenim ciljem'

To je zajamčeno i našim Ustavom i to će vam svatko u svijetu reći. Pravno rečeno, prema pozitivnim propisima RH, nije dopušteno prenošenje i odvajanje upravljačkih prava od imovinskih. Kada je Vlada RH počela provoditi ciljani medijski linč nada mnom i Agrokorom, Koncern je doveden u poziciju da mora ići u restrukturiranje. Restrukturiranje smo otpočeli, što Vam je poznato, jer ste čak i Vi neke dionike primali kod sebe na razgovor. Donošenjem Lex Agrokor spriječili ste nas i u tome i oduzeli nam pravo da sami restrukturiramo vlastitu kompaniju.

A sada nadležno ministarstvo i izvanredni povjerenik te njegovi suradnici nelegalno fabriciraju i slažu dokumentaciju kako bi me totalno razvlastili, a sebi i svojim partnerima osigurali ogromne nepripadajuće financijske koristi na štetu Agrokora i svih vjerovnika. Predsjedniče Vlade, doveli ste Republiku Hrvatsku u položaj u kojem će vrlo izgledno platiti milijarde EUR štete, što će na kraju, krivnjom Vaše Vlade, platiti porezni obveznici", napisao je Todorić na svom blogu.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!