Novosti / Hrvatska

bivši županijski odvjetnik

Vladimir Terešak za RTL: 'Postoji velika mogućnost da će sud odrediti jamčevinu i tada je Todorić na slobodi'

'Postupak izručenja će biti, pretpostavljam, vrlo spor', smatra bivši županijski odvjetnik

Vladimir Terešak, bivši županijski odvjetnik, komentirao je za RTL uhićenje Ivice Todorića. "Ako Todorić dođe u Hrvatsku koliko je meni poznato ima određen istražni zatvor po točki 2., utjecaj na svjedoke, no s obzirom na Europski uhidbeni nalog koji je izdan vjerujem da će Županijski sud u Zagrebu tu odluku  mijenjati i odrediti mu istražni zatvor i po točki jedan, odnosno opasnost od bijega", rekao je Terešak.

"Ukoliko dođe do RH, bude ovdje izručen onda se vodi u istražni zatvor sukladno tom rješenju i čeka poziv na ispitivanje kod nadležnog državnog odvjenika Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu", tvrdi Terešak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bivši županijski odvjetnik tvrdi da ukoliko će doći do protivljenja izručenju treba sačekati odluku Suda. "Pretpostavljam nakon što Todorić bude ispitan da postoji velika mogućnost da će sud odrediti jamčevinu i tada je on na slobodi. Postupak izručenja će biti, pretpostavljam, vrlo spor. Imamo sličan primjer kapetana Dragana, Australija koja koristi isto pravo kao i Engleska, je trajalo godinama", kazao je Terešak i rekao kako mnogi bjegunci koriste London zbog njihovog prava, komplicirane procedure uhićenja i same činjenice Brexita.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Najgledaniji video

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!