Novosti / Hrvatska

zahvalio i rtl-u

Todorić se ponovno oglasio na blogu: 'Nisam se skrivao, no imam se pravo boriti protiv laži i ušutkavanja'

Todorić se ponovno oglasio na blogu: 'Nisam se skrivao, no imam se pravo boriti protiv laži i ušutkavanja'
Pixsell

Neću dopustiti da me se političkim dekretom osudi bez suđenja kao i da me ušutka jer moj govor očito smeta onima koji su mi oduzeli vlasništvo

Nakon što se danas sa svojim odvjetnicima predao londonskoj policiji u postaju Cherring Cross, Ivica Todorić je objavio novi post na svom blogu u kojem je pojasnio svoje postupke. 

"Kao što sam već javno izrekao, nisam se skrivao, moja su adresa te osobni i kontakti mojih odvjetnika vlastima poznate još od 10. listopada. Te sam podatke osobno dostavio nadležnim institucijama i čekao da me pozovu. Sud, čijem sam se pozivu odazvao čiste savjesti, je sagledao sve argumente obiju strana i odlučio da sam slobodan čovjek. Sudskoj se odluci veselim, no kao odgovoran čovjek ne mogu je i ne želim komentirati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Londonu sam jer su mi teško povrijeđena ljudska prava i ugrožena elementarna pravna sigurnost i imam svako pravo boriti se protiv laži i konstrukcija kojima me se želi prikazati kao čovjeka koji je u teškoj opreci sa pozitivnim zakonima moje države. To nije tako, i to ću dokazati.

SVE O 'SLUČAJU TODORIĆ' POGLEDAJTE OVDJE:

>> Todorić pušten na slobodu, platio je jamčevinu od 100 tisuća funti! Sljedeće ročište 2018. Nakon izlaska na slobodu poručio: 'Ovo je mala pobjeda'

Neću dopustiti da me se političkim dekretom osudi bez suđenja kao i da me ušutka jer moj govor očito smeta onima koji su mi oduzeli vlasništvo. Itekako ću govoriti, jer je sloboda govora jedno od temeljnih ljudskih prava ma koliko nekome smetala istina.

Ovim bih putem posebno želio zahvaliti svim medijskim kućama čiji su predstavnici danas cijeli dan, unatoč lošem vremenu, bili pred zgradom suda kako bi javnost izvijestili o sudskoj odluci. Naravno, zahvaljujem i svima koji su izvještavali o ovom događaju a nisu stigli poslati svoje dopisnike. Javni je govor, pa bio on ponekad i kritika, stup svakog demokratskog društva i nitko ga nema pravo ograničavati", stoji u novom postu Ivice Todorića.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Najgledaniji video

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!