Ostani doma
Novosti / Hrvatska

potresno pismo

Tužna majka koja je ispratila sina u Dublin poručila Vladi: 'E pa Vlado moja, baš vam hvala što ste mi uzeli jedinca'

Tužna majka koja je ispratila sina u Dublin poručila Vladi: 'E pa Vlado moja, baš vam hvala što ste mi uzeli jedinca'
Slavko Midzor/PIXSELL

'Obećali su nam Švicarsku, napravili je ali sebi, obećali radna mjesta našoj djeci ali uhljebljuju svoju i svojih prijatelja', napisala je razočarana majka

Ivan Pernar na svom Facebook profilu objavio je pismo majke koja je prije godinu dana svog 20-godišnjeg sina jedinca otpratila u Dublin i koja je najbolje opisala osjećaje svakog roditelja koji ispraćuje svoje dijete u inozemstvu. 

Tako je na kraju podužeg posta poslala vrlo jasnu poruku Vladi i svim njihovim neispunjenim obećanjima koji su doveli do toga da sve veći broj mladih napušta svoje domove i sreću odlučuje pronaći u inozemstvu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Dobro jutro !
Javlja vam se jedna majka koja je prije godinu dana otpratila svog sina jedinca sa navršenih 20 godina sa zagrebačkog aerodroma u Dublin.
Sa torbom punom uspomena i čiste robe, osobnom u ruci, nedavno tek izašao iz srednje škole, golobradi dečko koji je jedva dočekao da otvori vrata doma i vikne -majko doma sam. 
Pratiš ga na avion, oboje stiščete zube očiju punih suza, uspomena, ljubavi i sada izgubljenih nadanja da će biti uvijek tu negdje, pogledi ti se susreću i nijemo govore sve ono što razum zna. Ne puštas suzu zbog njega jer te mrve hrabrosti koje ima rasule bi se ko biseri po podu....vidio je previse majčinih suza....
A onda u onom restoranu na katu gledaŠ kako avion polijeće i sav tvoj život, tvoja duša i ljubav odlazi, oslonjena rukama na staklo zeliš ga pomilovati po obrazu, zatvoriš oči da osjetiš njegov miris, osluškujes smijeh koji je zamro u tišini praznog doma u koji se vraćaš.
Pa pobogu zašto????
Njega nisu zanimali ni partizani ni ustaše, ni fontane, ni afere, zanimao ga posao, topli dom i siguran zagrljaj. 
Obećali su nam Švicarsku, napravili je ali sebi, obećali radna mjesta našoj djeci ali uhljebljuju svoju i svojih prijatelja.....nisu vidjeli more tuge na autobusnim stanicama, aerodromima, nisu vidjeli bol rastanka, suze majki i očeva koje sinovi nisu nikada vidjeli da plaću.
E pa vlado moja, baš vam hvala sto ste mi uzeli jedinca. Mrziti nije ljudski ali ja vas mrzim iz dna duše, mrzim vas i zbog toga sto sam jučer vozila jos jedno mlado biće sa putnom torbom i uspomenama na avion za Dublin....mrzim vas !!!"

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!